Ga Ibiza verkennen aan de hand van tips! - Ibiza Magazine
Ontdek Ibiza
images/slider/ibizamagazine.jpg
 
 
3.1951219512195 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.20 (41 Votes)

Ibiza

ibiza stadDe gemeente waarin Ibiza Stad en het vliegveld liggen heet net zoals het eiland; Ibiza. Vanuit de gemeente Ibiza je doorreizen naar de overige gemeenten en andere bekende en minder bekende steden op het eiland.

Als je benieuwd bent naar de prachtige natuur van het eiland, dan is het slim om door te reizen naar San José. Het eiland heeft veel te bieden op het gebied van natuurparken en natuurreservaten.


San José

Magische rots bij IbizaIn de gemeente San José kom je het natuurpark Ses Salines en het natuurgebied rondom Es Vedrà tegen. Dit zijn prachtige natuurparken die je echt gezien moet hebben tijdens een bezoek aan Ibiza. Heel veel toeristen brengen tijdens hun vakantie een bezoek aan Es Vedrà; dit wordt ook wel de magische rots van Ibiza genoemd! Sommige mensen denk dat de magische krachten een positieve invloed hebben op de mensen!


San Antonio

Reis door naar de schatkamer van Ibiza in San Antonio. In deze prachtige baai kan je genieten van de mooiste zonsondergang op het eiland. In het dorp zelf kom je verschillende winkeltjes tegen met unieke producten en lederwaren. In het centrum van het dorp kom je een brede promenade tegen waar je gastronomische producten kan kopen. Een uniek plekje om extra te genieten van de zonsondergang vanuit Sant Antonio is Ses Variades. Elke zomer komen inwoners en toeristen hier samen om de unieke zonsondergang te zien. 

 San Antonio


San Juan

Wil je meer genieten van het echte landelijke Ibiza? In de regio San Juan kan je nog genieten van het authentieke Ibiza. Als je in de regio bent mag een bezoek aan het dorpje Balàfia echt niet ontbreken. Dit oude dorpje wordt gezien als het schoolvoorbeeld van de oude traditionele architectuur. In het dorpje zijn nog de verdedigingstorens te zien die gebruikt werden om piraten van het eiland te weren. Alle huizen en gebouwen worden nog steeds bewoond, waardoor ze in perfecte staat zijn. Een bezichtiging in de huizen is niet mogelijk, maar een wandeling door de stad is wel leuk.


Santa Eularia

De tweede grootste gemeente op het eiland is Santa Eulària. In het centrum zijn er het hele jaar door diverse activiteiten. Er is een gezellige promenade en een uitgebreide jachthaven. In het centrum kom je verschillende winkels en restaurants tegen. Breng vooral op zaterdag eens een bezoek aan de markt. Ibiza staat bekend om haar markten en een bezoekje is absoluut de moeite waard. Verschillende geschenken zijn hier te koop bij de diverse marktkramen.

IbizaMagazine.nl maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?