Dorpen en Steden op Ibiza; Santa Eularia - Ibiza Magazine
Santa Eularia
images/slider/ibizamagazine.jpg
 
 
4.1346153846154 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.13 (26 Votes)

Sant Eulària is qua bevolking de tweede grootste gemeente van het eiland Ibiza. De gemeente staat bekend om een scala aan charmante dorpjes, markten en een prachtige natuur. Ieder seizoen trekken er duizenden toeristen naar deze gemeente voor een welverdiende vakantie. Het hele jaar door kan je hier terecht voor talloze activiteiten.

 

Hippie Markten in Santa Eularia

hippie marktIbiza en markten zijn nauw met elkaar verbonden. Een bezoek aan een echte markt mag dan ook niet ontbreken. Bezoek de markt van Las Dalias in Sant Carles deze wordt het hele jaar door op iedere zaterdag gehouden. In de zomermaanden is het de moeite waard om op woensdag de markt van Punta Arabí te bezoeken in Es Canar. Op de markten kom je verschillende objecten en curiosa van het eiland tegen. Het is een leuke plek om unieke souvenirs te kopen voor het thuisfront.

 

Dorpjes in de gemeente Santa Eularia

Santa Eulària is absoluut de moeite waard voor een bezoekje. In het centrum is bijvoorbeeld het Volkenkundig Museum te vinden. Daarnaast is er een romantische promenade en een prachtige Romeinse brug. In de stad zelf zijn talloze activiteiten te vinden. Er zijn twee hoofdstraten en hieromheen liggen verschillende kleine winkelstraatjes. De hoofdstraat waar je kan beginnen met winkelen is Calle San Jaime. Via de Paseo Marítimo loop je rechtstreeks langs het gemeentetehuis naar de boulevard. Aan de boulevard kom je diverse winkels en restaurants tegen.

 

Een prachtige landelijke omgeving om te bezoeken is Sant Carles de Peralta. Deze regio is gevuld met prachtige amandel, vijgen en johannesbroodbomen. De boerderijen liggen ook nog eens langs een baai met kristalhelder water.

 

santa getrudisEen klein dorpje dat s’avonds helemaal tot leven komt is Santa Gertrudis de Fruitera een charmant dorpje vol leven. Het dorpje is namelijk gevuld met barren en restaurants waar je kan genieten van broodjes met Spaanse ham of de avant-gardistische keuken. Het dorpje is ook nog eens omringd met fruitbomen. Tussen alle restaurants in kom je kledingwinkels en ambachtelijke winkels met lederwaren tegen.

 

jesus kerkJesús is een dorp met het oudste kerk van het eiland. De kerk heeft zich in het dorp gevestigd in 1498 en is een belangrijk stuk historie voor Ibiza. Ondanks dat het dorp dichtbij de hoofdstad ligt heeft het nog wel zijn landelijke schoonheid behouden.

 

Een plek die je absoluut gezien moet hebben is Puig de Missa een dorp bovenop een heuvel waarbij de kerk de ingang van de stad is. Ter bescherming tegen piraten werd het dorp zo hoog gebouwd en voorzien van een brug. Dit zou de opeenvolgende aanvallen van piraten moeten tegenhouden. Het dorp heeft duidelijk de kenmerken van een versterkt fort. Vergeet niet om ook een bezoekje aan de kerk te brengen en te genieten van het uitzicht op de heuvel.

 

 

Bekijk de andere gemeenten op Ibiza

IbizaSan JoséSan AntonioSan Juan

 

 

 

IbizaMagazine.nl maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?