Genieten van Kunst en Cultuur op Ibiza - Ibiza Magazine
Kunst en Cultuur
images/slider/ibizamagazine.jpg
 
 
3.7238805970149 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.72 (67 Votes)

Ibiza is cultureel gezien traditioneel en legendarisch te noemen. Culturen uit de hele wereld zijn op het eiland samengekomen. Door verschillende culturen samen te voegen is Ibiza uitgegroeid tot een prachtig eiland met diverse invloeden.

De woningen op het eiland zijn vaak eeuwenoud en door de inwoners zelf gebouwd. Het platteland van Ibiza is nog steeds bezaaid met deze witgekalkte woningen. Vaak zijn er nieuwe ruimtes aangebouwd zodat er plaats gemaakt kon worden voor nieuwe familieleden. Complete families wonen vaak samen in één huis.

Vanwege de karakteristieke bouw heeft iedere woning een eigen bijnaam. Deze naam wordt generatie op generatie doorgegeven. De naam van je woning is zelfs nog belangrijker dan je eigen achternaam.


Traditioneel Ibiza

Traditionele Ibiza DansDe echte ambachtslieden van Ibiza geven vandaag de dag nog steeds generatie op generatie hun vakkennis door. Daarnaast is er een traditionele dans de ball pagès. Dit is de traditionele dans van het eiland dat generatie op generatie wordt doorgegeven.

Tijdens feestdagen wordt deze dans door de lokale bewoners gedanst op de pleinen voor de kerken. Dit oude gebruik laat zien dat tradities nog steeds in leven gehouden worden op Ibiza. Tijdens de zomermaanden kan je in Dalt Vila bij het bastion van Sant Pere deze traditionele dans aanschouwen. Deze dans wordt iedere vrijdag georganiseerd tijdens het hoogseizoen.


Hippies op Ibiza

Een hippiemarkt op IbizaIn de jaren '60 trokken vooral veel hippies naar het eiland Ibiza. De hippies besloten hun eigen kleding te maken en brachten het uit als Adlib Mode. In het Latijns betekent dit “met plezier”. Het gaat hierbij om comfortabele kleding met een eenvoudige vormgeving.

Vandaag de dag is dit kledingmerk een gevestigd merk uit Ibiza. Diverse ontwerpers hebben zich door dit modemerk laten inspireren 'op de catwalk'. Vaak is bij deze kleding wit de overheersende kleur en worden er 100% natuurlijke stoffen gebruikt. De kleding is vooral comfortabel en staat bekend als de traditionele kleding van de Middellandse Zee. Elk jaar komt er tijdens de zomer weer een nieuwe collectie uit inclusief handgemaakte sieraden. De kleding is leuk voor overdag en verleidelijk voor de avond.


Kunstenaarseiland

Op het eiland Ibiza wonen vooral veel kunstenaars. Ze trekken massaal naar dit eiland omdat het licht zo speciaal is. Al decennia lang komen schilders, fotografen, schrijvers, kunstenaars en dichters uit verschillende landen samen op Ibiza. Een groot aantal van deze kunstenaars besloten uiteindelijk om hier definitief te blijven wonen en hebben het eiland nooit meer verlaten.

Het resultaat is te bewonderen in de diverse galerijen op het eiland. Sommige kunstenaars hebben zelfs een open werkplaats waar je een kijkje kan nemen. De kunstwerken zijn vaak direct bij de kunstenaars te koop in hun atelier. Naast schilderijen kan je hier ook terecht voor keramiek. Je kan de schilders bezoeken op het platteland of gewoon op één van de vele kunstmarkten in de zomermaanden.

IbizaMagazine.nl maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?