Trouwen op Ibiza; jouw droom trouwerij! - Ibiza Magazine
Trouwen op Ibiza
images/slider/ibizamagazine.jpg
 
 
3.8363636363636 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.84 (55 Votes)

Trouwen op Ibiza voelt als een unieke ervaring om nooit te vergeten. Een feest die je zelf nooit vergeet, maar ook eentje die je gasten nooit zullen vergeten. Trouw in Bohemian stijl door op blote voeten over het strand te wandelen naar het altaar. Of trouwen in de landelijke sfeer midden tussen de fruitbomen terwijl de muzikanten prachtige muziek maken op de achtergrond. Trouwen op Ibiza kan echt één groot feest zijn.


trouwen op ibizaWat moet er allemaal geregeld worden om te trouwen op Ibiza?

Voordat je kan gaan trouwen op Ibiza moet er een hoop geregeld worden. Er zijn een aantal documenten nodig om de huwelijksvoltrekking officieel te maken. Dit is een verklaring van je burgerlijke staat en een geboorteakte.

Er zijn nog wat documenten die geregeld moeten worden om alles officieel te maken. Hiervoor is het slim om contact op te nemen met de ambassade van Spanje. Ze geven je graag een uitleg wat je allemaal moet regelen om het huwelijk officieel geldig te maken.

Het is ook mogelijk om gewoon in Nederland te trouwen voor de burgerlijke stand en de ceremonie op Ibiza te houden. Het is alleen mogelijk om voor de wet op Ibiza te trouwen als je een Nederlandse trouwambtenaar laat invliegen.


Wanneer kan je het beste trouwen op Ibiza?

Qua temperaturen is Ibiza bijna altijd ideaal om te trouwen. Als je echt een hele warme bruiloft wilt dan kan je het beste in juli of augustus trouwen. Denk er alleen wel aan dat je vaak met het probleem zit dat hotels, vliegtickets enzovoort een stuk duurder zijn in het hoogseizoen. In juni kan je genieten van aangename temperaturen rond de 23 graden en zijn de ticketprijzen nog betaalbaar.


Trouwen in Santa GertrudisTrouwen in de kerk op Ibiza

Op Ibiza zijn er diverse witgekalkte kerkjes te vinden. De meeste priesters spreken alleen Spaans, maar er zijn ook genoeg priesters die Engels spreken. Zij kunnen een kerkelijk huwelijk voor je uitvoeren. Eén van de mooiste plekjes om te trouwen is de kerk op het eiland Es Cubells. Dit kerkje ligt op een rots met een uitzicht over de zee.


Een ceremonieel huwelijk op Ibiza

Als je niet voor de kerk wilt trouwen, dan kan je natuurlijk ook een ceremonieel huwelijk houden op Ibiza. Er zijn diverse spetterende trouwlocaties waar je jouw wederhelft het ja-woord kan geven. Van een romantische bruiloft op het platteland tot een zomer bruiloft op het strand. Er zijn verschillende prachtige locaties waar je het ja-woord kan geven. Op diverse locaties is het ook nog mogelijk om te overnachten. Je kan zo je gasten op dezelfde locatie laten verblijven.


Wat kost een bruiloft op Ibiza?

Een bruiloft op Ibiza is niet alleen voor de rijke weggelegd. Het is heel eenvoudig om betaalbaar een mooie bruiloft te organiseren. De locaties zijn meestal niet heel duur vooral niet als je gaat trouwen op het strand. Het eten is ook nog eens goedkoper, dan in Nederland. De kosten zijn vooral afhankelijk van het aantal gasten dat je uitnodigt. Daarnaast kan je overwegen om de gasten zelf hun eigen vliegticket en verblijf te laten betalen. Je kan zo flink wat geld besparen. Het is wel slim om een wedding-planner te nemen die de taal spreekt. 


Alleen voor BN'ers?

Trouwen op Ibiza was eerst iets wat alleen bekende Nederlanders deden, maar tegenwoordig trouwen ook steeds meer gewone Nederlands op Ibiza. Met de azuurblauwe zee op de achtergrond en de zonovergoten witte stranden is het natuurlijk een magische plek om het ja-woord te geven. Het maakt niet uit wat voor een soort bruiloft je precies wilt, op Ibiza kan het allemaal. Van een traditionele bruiloft tot een sprankelend feest. Het kan op dit magische eiland echt allemaal geregeld worden.


Diversiteit aan locaties op Ibiza

Trouwen op Ibiza kan op verschillende locaties op het eiland. Ieder plekje heeft zo zijn eigen charme en dit maakt het juist zo leuk om iets unieks uit te zoeken. Een bruiloft op het strand is natuurlijk prachtig en vooral als het een stukje privé strand is. Op Ibiza kan het geregeld worden en kan je op blote voeten door het zand lopen naar het altaar. Met de steile rotsen op de achtergrond heb je unieke trouwfoto’s.


Soorten trouwerijen

Landelijk

Ben je meer op zoek naar een landelijke bruiloft op Ibiza? Verplaats je bruiloft naar een prachtig landgoed met groene tuin en fruitbomen. Het fijne van dit soort bruiloften is dat de gasten op het landgoed kunnen blijven slapen. Er is ruimte voor een uitgebreid diner en de rustgevende omgeving maakt het helemaal af.

Op een boot

Of wat dacht je van een echte jetset bruiloft midden op een boot? Op een houten zeilschip kunnen alle gasten verblijven terwijl de ceremonie bij zonsondergang gehouden wordt. Geniet van deze exclusieve stijl tijdens een bijzondere dag.

In een kerk

Natuurlijk is het ook mogelijk om zeer traditioneel te trouwen op Ibiza in de kerk. Er zijn diverse pittoreske witte kerkjes te vinden waar de ceremonie gehouden kan worden. Eén van de meest spectaculaire kerkjes om te trouwen is de Es Cubells gelegen op een hoge rots met een fantastisch uitzicht over de zee. Het is wel slim om een bruiloft op Ibiza te laten regelen door een weddingplanner. Een speciale weddingplanner spreekt de taal en kan alles op het eiland voor je regelen. Je hoeft zo alleen nog maar te genieten van jouw grote dag.


Trouwen rechtsgeldig op Ibiza?

Als je gaat trouwen op Ibiza is het natuurlijk wel net zo leuk dat je huwelijk ook echt rechtsgeldig is. Het kost helaas wel wat voorbereidingen om je huwelijk rechtsgeldig te maken. Gelukkig kan een weddingplanner je helpen om alle rompslomp rond je bruiloft te regelen. Er zijn een aantal documenten die je moet regelen om in Spanje te kunnen trouwen. Als je dit zelf gaat regelen, dan is het slim om even te bellen met de Nederlandse ambassade in Spanje. Je kan zo informeren welke stappen je allemaal moet ondernemen om juridisch te kunnen trouwen op Ibiza. 

IbizaMagazine.nl maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?