facebook pixel
San Juan
images/slider/ibizamagazine.jpg
 
 
4.2619047619048 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.26 (21 Votes)

Sant Juan is één van de minst dichtbevolkte regio’s van het eiland. Het gebied staat bekend om haar schoonheid door de nog onaangetaste natuur. Dankzij een bijzonder ecosysteem is dit gebied op het eiland van een groot ecologisch belang. Het is ook nog eens het meest vruchtbare land van het eiland met talrijke bronnen. De aarde van San Juan heeft daardoor een prachtige roestrode kleur.

 

Toeristische trekpleisters San Juan

san juan kerkVandaag de dag is San Juan nog steeds niet aangetast door het toerisme. De reiziger die op zoek is naar rust, is hier echt op zijn plek. In deze gigantische regio zijn er eigenlijk maar drie grote trekpleisters. Dit is de haven van Sant Miquel, Portinatx en Cala de Sant Vicent. Het dorpje San Juan zelf is ook een aanrader om doorheen te wandelen met prachtige karakteristieke gebouwen en een klein stadhuis. De inwoners van het dorp zijn vaak al hun hele leven buren van elkaar. Dit zegt veel over de authenticiteit van San Juan.

Sant Vicent was ooit één van de meest geïsoleerde gebieden van Ibiza. Tegenwoordig is de baai verandert in een ideaal toeristenoord. Vooral gezinnen komen hier om in alle rust vakantie te vieren. Vanuit de kleine haven worden verschillende excursies georganiseerd o.a. naar het eiland Tagomago.

 

Portinatx

portintatxAls je op zoek bent naar een plek vol rust en water dan is Portinatx een aanrader. Dit toeristische gebied staat bekend om haar schoonheid en heeft diverse activiteiten voor je eigen vrijetijdsbesteding. Portinatx heeft zelf twee stranden waar je heerlijk kan zwemmen en genieten van het water.

 

 

 

Balàfia

Een dorpje dat je gezien moet hebben tijdens een verblijf in San Juan is Balàfia. Dit dorpje is nog gebouwd volgens de traditionele architectuur van het eiland. Aan de huizen vast zijn verdedigingstorens gebouwd om de inwoners te beschermen tegen piraten. Alle gebouwen zijn nog in perfecte staat doordat ze vandaag de dag nog steeds bewoond worden.

 

Can Marçà

Een leuke tip nog in San Juan is een bezoek aan de grot Can Marçà. Deze natuurlijke grot is gevormd door de erosie van de zee. In de grot werden in het verleden fossielen gevonden van prehistorische dieren. Naast fossielen kom je in de grotten stalactieten tegen en een waterval van 20 meter. Een bezoekje aan deze grot is met recht adembenemend. 

 

Cova des Culleram

Cova des Culleram is een grot die bereikt kan worden via een gemarkeerd pad vanaf Cala de Sant Vicent. Deze prachtige natuurlijke grot wordt omringt met pijnbomen. Vroeger werd deze grot gebruik om explosieven in op te slaan, maar in 1907 werd er een prachtige vondst gedaan. Er stonden in de grot honderden beelden waarmee Tanit vereert werd. De beelden zijn inmiddels overgebracht naar het Archeologisch Museum.


Bekijk de andere gemeenten op Ibiza

IbizaSan JoséSan AntonioSanta Eularia

 

 

 

IbizaMagazine.nl maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?