Naar Ibiza op vakantie met kinderen, tips! - Ibiza Magazine
Ibiza met kinderen
images/slider/ibizamagazine.jpg
 
 
3.6086956521739 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.61 (46 Votes)

Ibiza met kinderen is een ideale vakantiebestemming. Samen met je gezin kan je hier ontspannen en verschillende activiteiten ondernemen. Leer samen met de kinderen meer over de lokale tradities, of beoefen één van de vele watersporten aan het strand.

How to: met kinderen op vakantie naar Ibiza!


Strandvakantie met kinderen

kinderen zee ibiza

Ibiza met kinderen is ideaal voor een echte strandvakantie. Er zijn tientallen stranden op het eiland te vinden, waarvan er veel perfect zijn voor kinderen. De meeste stranden liggen dichtbij accommodaties.

Het prettige van het eiland bezoeken met kinderen is dat de zee op veel stranden niet extreem diep is. De kinderen kunnen vrij ver de zee inlopen voordat het water echt diep wordt. Verschillende stranden zijn ook voorzien van een strandwacht voor extra veiligheid. Bekijk het overzicht van stranden om te kijken welke stranden geschikt zijn voor kinderen.


Cultuur snuiven

dalt villa

Naast spelen op het strand is het natuurlijk leuk om de kinderen kennis te laten maken met de tradities en cultuur op Ibiza. Verschillende musea zijn ingericht op de komst van kinderen. Een uitje wordt zo voor het hele gezin erg leerzaam.

Een leuk museum om met de kinderen te bezoeken is het Bastions museum van Sant Pere en Sant Jaume. Je komt dit museum tegen in Dalt Vila Ibiza stad. Het hele jaar door is dit museum geopend en kunnen kinderen stoere wapens bekijken die in de Renaissance periode gebruikt zijn.


Natuur op Ibiza

Natuurlijk is de natuur één van de grootste trekpleisters van Ibiza. De natuur kan natuurlijk ook super leuk zijn met kinderen. Bezoek samen met de kinderen één van de vele grotten op het eiland. Of breng een bezoekje aan het Cap Blanc Aquarium met verschillende vissen in een grot. De kinderen maken kennis met diverse vissen uit de Middellandse zee. Of ga met de kinderen naar het Ses Salines natuurpark waar verschillende dieren in het wild te zien zijn. Daarnaast kunnen de kinderen de zoutvelden zien een unieke ervaring voor het hele gezin.

Een bezoek brengen aan de markt is ook hartstikke leuk voor jong en oud. Verschillende markten organiseren speciale activiteiten voor de kinderen. Vooral de hippiemarkten is leuk om te bezoeken met de kinderen. Breng een bezoekje aan de markt in de haven van Ibiza stad. Aan de promenade is in het hoogseizoen het hele jaar door een avondmarkt.


Overige activiteiten met kinderen

Wil je op een leuke manier Ibiza verkennen met de kinderen? Maak een rondje met het toeristentreintje en ontdek op je gemak in de trein de verschillende bezienswaardigheden. De kinderen vinden dit tripje geweldig en zelf krijg je ook iets van het eiland te zien.

Een leuk dagje uit met de kinderen kan natuurlijk ook bij het waterpark. Op Ibiza zijn verschillende waterparken te vinden waar je de dag kan doorbrengen. Eén van de grootste waterparken is het Sirenis Aquagames park bij Port des Torrent. In het hoogseizoen is dit waterpark 7 dagen per week geopend en kunnen kinderen van diverse glijbanen afglijden. Het hoogtepunt is een 12 meter hoge toren met vier verschillende glijbanen naar beneden. 

IbizaMagazine.nl maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?