Heerlijke streekproducten van Ibiza! - Ibiza Magazine
Streekproducten
images/slider/ibizamagazine.jpg
 
 
3.6326530612245 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.63 (49 Votes)

De eilandbewoners op Ibiza zijn echte ondernemers en vinden het heerlijk om nieuwe producten te bedenken. Het eiland staat dan ook bekend om de unieke streekproducten die alleen hier verkrijgbaar zijn.

Als je een bezoek brengt aan Ibiza, dan is het natuurlijk super leuk om één van deze producten uit te proberen. Een aantal van de streekproducten, veelal gemaakt in de schitterende natuur op Ibiza, hebben wij voor je uitgelicht, sommige kan je ook in de rest van Europa verkrijgen.


Cafés Ibiza

Ibiza is misschien wel één van de weinige eilanden met zijn eigen koffielabel. Sinds 1958 schenkt bijna elke restaurant Cafés Ibiza. Het bedrijf doet er alles aan om koffie te maken van de hoogst haalbare kwaliteit. De koffie wordt dagelijks op het eiland vers gebrand. Doordat het branden van de koffie op ambachtelijke wijze gebeurd krijgen de bonen een unieke smaakbeleving. Dit zorgt voor een bijzondere smaak en aroma tijdens het drinken van Cafés Ibiza.


Can Rich

De temperaturen op het eiland Ibiza zijn natuurlijk uitstekend voor het maken van wijn. Can Rich besloot in 1997 een eigen wijnlabel op het eiland op te zetten. Het bedrijf heeft inmiddels 20 hectare grond met wijnranken verspreid over het eiland. De bodega waar alle druiven samenkomen om wijn mee te maken ligt in Sant Antoni. Ze maken hier hoofdzakelijk Cabernet Sauvignon en Chardonnay. De wijn wordt op twee verschillende manieren gemaakt. Op de Ibiza stijl manier en op de klassieke Franse manier. De wijnen worden zowel gemaakt als gebotteld op Ibiza. Dit maakt Can Rich een uniek streekproduct.


Ibizkus

IbizkusIbizkus is een vrij jong wijnhuis dat in 2006 is opgericht. Het wijnhuis maakt vooral wijn van unieke druivensoorten en wijnranken. De wijnstokken moeten gemiddeld meer dan 40 jaar oud zijn voordat Ibizkus er pas wijn van maakt. De druiven worden bij verschillende wijngaarden handmatig geselecteerd om wijn van te maken. Ze kopen alleen druiven in bij wijngaarden met een kleine opbrengst. Dit wijnmerk begint inmiddels landelijke bekendheid te krijgen doordat de wijn geëxporteerd wordt naar Frankrijk, Duitsland en Nederland.


Sal de Ibiza

Sal de Ibiza wordt geoogst in Parc Natural de ses Salines d’ Eivissa. Het zou bevat geen toevoegingen of conserveringsmiddelen. De enige manier van verwerking is dat het zou gedroogd wordt door de zon. Zodra het zout gedroogd is wordt het gemalen door oude molens. Door deze natuurlijke manier van verwerken zijn er meer dan 80 belangrijke mineralen behouden gebleven in het zout van Sal de Ibiza.


Mari Mayans

Juan Mari Mayans was in 1880 een student kruidengeneeskunde. Tijdens zijn opleiding ontdekte hij een passie voor het maken van kruiden elixers. Aan de hand van scheikundige formules maakte hij nieuwe kruiden recepten. Met planten die alleen op het eiland voorkwamen maakte hij de heerlijkste likeuren. Zijn bekendste meesterwerk is Hierbas Ibicencas, een erg bekende likeur binnen de gastronomie van Ibiza. Mari Mayans is nog steeds een familiebedrijf met producten van een hoge kwaliteit.


Isleña

Isleña is het enige echte biermerk van Ibiza. Het merk is geïnspireerd door het eiland en dit zie je terug in de stijlvolle vormgeving van de fles. Het bier staat bekend als een drankje met temperament en moet je zeker een keer geprobeerd hebben. Bij veel clubs en restaurants op Ibiza wordt Isleña geschonken als speciaalbier, het is dan ook veelal iets duurder dan een normale Heineken bijvoorbeeld.


LC Limoncello

LC Limoncello bestaat pas sinds 2015 en is gemaakt van enkel citroenen die op het eiland groeien. De productie van dit drankje gebeurd volgens de traditionele manier en is een aanrader om geproefd te hebben. 

Veel streekproducten van Ibiza zijn in Nederland ook verkrijgbaar, bijvoorbeeld via www.vinonova.nl.

IbizaMagazine.nl maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?