Dorpen en Steden op Ibiza; San Antonio - Ibiza Magazine
San Antonio
images/slider/ibizamagazine.jpg
 
 
4.175 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.18 (20 Votes)

San Antonio is een rustige gemeente met twee prachtige verborgen schatten. Eén van de mooiste schatten is de adembenemende zonsondergang bij Ses Variades. Een andere schoonheid is natuurlijk de amandelbomen die prachtig in bloei staan.

De omgeving van San Antonio is bij de meeste toeristen nog onbekend, maar wel de moeite waard om te bezoeken. De prachtige baai bij San Antonio ligt dichtbij het centrum van de stad. De baai is eigenlijk het middelpunt van het dorpsleven. In het gebied zijn verschillende gezellige winkeltjes te vinden en restaurants waar je kan dineren.

San Antonio by night 

Autoverhuur Ibiza 2020; beste deals!

Auto's op Ibiza huren

Winkels in San Antonio

Vanaf Paseo de Ses Fonts kan je doorwandelen naar het centrum van het dorp. Je komt hier verschillende winkeltjes tegen met o.a. de typische mode van Ibiza. Naast de kledingwinkeltjes kom je hier specifieke producten tegen die je alleen op dit eiland kan kopen. Denk aan prachtige hand geborduurde stoffen, lederwaren, sieraden, aardewerk en likeuren. In het centrum kan je wandelen over de beroemde promenade van San Antonio die verder loopt langs de kust.

 

Zonsondergang van Ses Variades

Zonsondergang bij Ses VariadesEén van de grootste trekpleisters in de regio is de zonsondergang bij Ses Variades. Duizenden mensen komen elke dag naar de kust toe om van de zonsondergang te genieten. Iedere avond opnieuw wordt hier een waar feestje van gemaakt met muziek en dj’s die hier een optreden geven. Dit fenomeen komt vooral tijdens de zomermaanden voor. De rest van het jaar is de zonsondergang net zo spectaculair alleen zonder de dj’s.

 

Pottenbakkersdorp Sant Rafel de Sa Creu

Pottenbakker in San AntonioOngeveer 8 kilometer van San Antonio ligt Sant Rafel de Sa Creu. Dit is het beroemde pottenbakkersdorp. Het aardewerk dat op Ibiza verkocht wordt komt vaak uit dit dorp vandaan. In dit ambachtelijke gebied kan je de pottenbakkers aan het werk zien en zelfs persoonlijk een gesprek met ze voeren. Naast hun eigen werk kom je hier ook gerestaureerd werk tegen.

 

Bezienswaardigheden van San Antonio

In Ses Fontanelles kom je één van de beroemde grotten van Ibiza tegen. De grot ligt in een vrij ruig gebied en is toegankelijk vanaf Cala Salada. De grot wordt stiekem ook wel Sa Cova des Vi genoemd oftewel de wijngrot. De grot diende vroeger namelijk als wijnkelder. Uniek aan de grot is dat je muurtekeningen kan zien uit de Bronstijd. Vanuit de grot heb je ook nog eens een prachtig uitzicht over de kliffen.

Op twee kilometer van het centrum van San Antonio ligt het Aquarium van Cap Blanc. Er is hier een klein natuurlijk aquarium te vinden. In het aquarium kom je een grote verscheidenheid van zeefauna tegen die je hier kan bewonderen.

 

Bekijk de andere gemeenten op Ibiza

IbizaSan JoséSan JuanSanta Eularia

 

 

 

IbizaMagazine.nl maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?