Genieten van de prachtige natuur op Ibiza! - Ibiza Magazine
Natuur
images/slider/ibizamagazine.jpg
 
 
3.7611940298507 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.76 (67 Votes)

natuur ibizaEén van de grootste attracties van Ibiza is de natuur. Helaas is de natuur door de vele toeristen nog niet ontdekt. Dit is zonde want de prachtige natuurparken zijn echt een trekpleister voor wandelingen en rustzoekers.

Vooral de grote hoeveelheid aan pijnbomen trekken de aandacht op het eiland. De Grieken noemde het dan ook het eiland van de pijnbomen. De pijnbomen vormen namelijk al 7000 jaar het landschap van Ibiza. Dit is met wetenschappelijke studies vastgesteld.

Naast pijnbomen kan je op het eiland tijdens je Ibiza vakantie genieten van spectaculaire zonsondergangen. Je kan de zon prachtig in de Middellandse Zee zien zakken. Of ga zwemmen in het kristalheldere water terwijl de zon in de zee zakt. Geniet van de landbouwvelden met graan, tijm, lavendel, rozemarijn en fruitbomen. Mediterrane kruiden groeien zelfs in het wild op dit prachtige eiland.


Natuurparken en reservaten op Ibiza

Zee bij FormenteraHet eiland staat natuurlijk ook bekend om de prachtige natuurparken en reservaten. Es Vedrà, Es Vedranell en de eilandjes van Poniente maken indruk op de bezoekers van Ibiza. De natuurgebieden nodigen toeristen uit voor verschillende activiteiten in de buitenlucht.

Ontdek in deze natuurparken en reservaten verschillende planten en dieren. Vooral het aanbod in vogels is gigantisch en zeer gevarieerd. Ook op het eiland Formentera zijn een aantal schitterende natuurparken!


Flora en fauna op het eiland

Op het eiland kom je ook veel bijzondere planten en dieren tegen. De wilde dieren zijn niet gevaarlijk, maar wel fascinerend om te zien. Maak kennis met de Podencos een authentiek jachthondenras met een Egyptische afkomst.

Naast dit hondenras kom je ook prachtige groene en blauwe beschermde hagedissen tegen. Of geniet van het aanschouwen van hazen en valken. In de natuur kom je ook veel bloemen, planten en bloemen tegen in vrijwel alle kleuren. Wat dacht je van eeuwenoude olijfbomen? Of de spectaculaire sabina bomen? Je komt het allemaal tegen tijdens een bezoek aan Ibiza.


Ses Salines, een bijzonder natuurpark!

ses salinesHet natuurpark Ses Salines is ook een prachtig gebied om te bezoeken. Met een oppervlakte van 3.000 hectare op het land en 13.000 hectare in de zee is dit landschap gigantisch. Het natuurpark ligt in het zuiden van Ibiza en beslaat zelfs een stuk van het eiland Formentera. In het park maak je kennis met verlaten stranden en prachtige zoutmeren.

De rotsachtige kust maakt het natuurpark een uitstekend leefgebied voor de slechtvalk en de visarend. Je kan in dit natuurgebied nog steeds genieten van verlaten stranden en rust.


Es Vedrá; uniek!

es vedraBezoek tijdens zonsondergang het natuurreservaat Es Vedrà. Je kan hier genieten van de mooiste zonsondergang waarbij de berg Es Vedrà een silhouet in het water vormt. Dit is met zonsondergang misschien wel één van de meest magische plekjes van Ibiza. Natuurlijk kan je ook genieten van de zonsondergang in San José bij Cala Conta. 

 

IbizaMagazine.nl maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?