Aigua Blanques; Mooiste strand van Ibiza! - Ibiza Magazine
Aigua Blanques
images/slider/ibizamagazine.jpg
 
 
3.5864978902954 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.59 (237 Votes)

Aigua BlanquesDit prachtige strand in het Noord-Oosten van Ibiza is één van de favoriete stranden van de Ibicenco's (bewoners van Ibiza). Het strand bestaat uit een heerlijke gouden, zachte zandkorrel en is omgeven door adembenemende rotsen en kliffen!

kindvriendelijk parkeren beddenverhuur beachbar restaurant naturisten

 

De locatie van dit heerlijke strand is 10 minuten rijden van San Carlos, in het Noord-Oosten van Ibiza. Er zijn mogelijkheden om ligbedden en parasols te huren en er is een restaurant en bar aanwezig.

 

Bekijk ook eens Cala Bassa, de nummer 2 van de top 10 mooiste stranden van Ibiza!

 

Bereikbaarheid Aigua Blanques

Dit prachtige strand kan alleen met een auto bereikt worden. Op de weg van San Carlos naar Cala San Vicente kom je halverwege een bord tegen met daarop Aigua Blanques en een pijl naar rechts. Als je deze zanderige weg volgt kom je bij een parkeerterrein bovenaan een klif, hier kan je tegen een kleine vergoeding je auto parkeren. Via een klein paadje en wat traptreden bereikt men vervolgens het strand.

 

Informatie Aigua Blanques

Aigua Blanques is officieel een naaktstrand maar in werkelijkheid is het erg gemixt; sommige gaan naakt en sommige niet. De meeste nudisten liggen aan de zijkanten van het strand. Sommige smeren zich in met modder wat zij van de kliffen afhalen, dit is zeer gezond voor de huid.

Wat betreft de golfslag is het boven gemiddeld bij Aigua Blanques. Als het rustig weer is kan er in de prachtige zee gesnorkeld worden, op dertig meter afstand liggen twee mooie rotsen met veel flora- en fauna eromheen.

Doordat het strand lastig te bereiken is komen er zelfs in de piek-maanden als Augustus weinig mensen. Mocht het toch druk zijn is er aan de links kant over wat rotsen een rustiger strandje, hier kunnen echter geen bedden en parasols gehuurd worden. 

Ben je van plan naar Aigua Blanques te gaan, doe dit dan in de ochtend of middag. Door de ligging achter de kliffen zal de zon in de loop van de middag/avond verdwijnen. Ga je heel vroeg, dan zie je de prachtige zonsopkomst!

 

IbizaMagazine.nl maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?