Dorpen en Steden op Ibiza; Ibiza Stad - Ibiza Magazine
Ibiza
images/slider/ibizamagazine.jpg
 
 
4.2142857142857 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.21 (28 Votes)

De hoofdstad van het eiland is Ibiza Stad, in de gemeente Ibiza. Dit is een levendige stad met oude stadsmuren die het gebied tot een soort vesting maken. De oude stadsmuren staan dan ook op de werelderfgoedlijst en stammen uit de Middeleeuwen. Toeristen komen dagelijks aan op het vliegveld vlakbij Ibiza Stad. Een tripje naar het centrum van de stad hoort dan ook tot één van de mogelijkheden tijdens een bezoek aan het eiland.

Ibiza Stad

In de oude binnenstad van Ibiza Stad komt de geschiedenis weer opnieuw tot leven. In de Plaza de Vila is er altijd leven en drukte te vinden. In het centrum zelf kom je diverse ambachtelijke winkeltjes tegen, het is natuurlijk de moeite waard om deze winkeltjes eens binnen te stappen en rond te kijken. Vergeet binnen de vestingmuren van het centrum een bezoekje te brengen aan de grote kathedraal. De kerk Santo Domingo is ook een aanrader net als het archeologisch museum van de stad.

Uniek nabij de vestingmuren is Puig des Molins een begraafplaats die gedurende meer dan 1.000 jaar gebruikt werd. Uniek zijn vooral de Hypogea oftewel ondergrondse graven. Er liggen in totaal 3.500 Hypogea op deze begraafplaats.

Vanuit hier kan je doorwandelen naar de haven waar iedere dag mensen van het vasteland op aankomen. Uiteraard zijn er ook altijd toeristen die met de boot aankomen in deze haven. In de haven kom je een obelisk tegen ter nagedachtenis aan de piraten. Het is het enige monument ter wereld dat er nagedachtenis aan piraten gebouwd is, het eerbetoon is vooral bedoelt voor de dappere piraten die hun leven waagde om Ibiza veilig te stellen.

 

Winkelen

Winkelen op IbizaAls je gezellig wilt winkelen in Ibiza Stad, dan is het een aanrader om naar de wijk La Marina te gaan grenzend aan de haven. Overdag is het hier altijd druk met winkelende publiek en in de avond komt hier het nachtleven op gang. Tijdens de zomermaanden blijven de winkels hier tot middernacht geopend. Er is voldoende entertainment te vinden om de avond door te komen en er zijn verschillende gezellige restaurants en terrassen te vinden.

 

Stranden Ibiza

Stranden Ibiza

Natuurlijk kan Ibiza stad niet zonder een strandzone. Vanuit de stad is het mogelijk om te wandelen naar één van de drie stranden, bijvoorbeeld Figueretes. Dit strand kan wel wat aan de drukke kant zijn vooral in het hoogseizoen. Een gezellig familiestrand is Talamanca. Eventueel kan je ook doorwandelen naar Playa d’en Bossa; het grootste zandstrand van Ibiza.


Een bezoek aan Dalt Vila

Ibiza Stad bij Nacht, Dalt Villa

Mocht je de kans krijgen om Ibiza te bezoeken, dan is het essentieel om een bezoek te brengen aan het Akropolis. Deze muur stamt uit de Renaissance en bestaat uit zeven bolwerken. Er zijn verschillende ingangen die vroeger werden bewaakt door soldaten. Vandaag de dag wordt het bolwerk gebruikt voor openlucht concerten. Een andere poort brengt je naar Dalt Vila met de gezellige: Plaza de Vila vol gezellige restaurants, galerijen en winkeltjes. Kortom; Ibiza Stad is een plek die je gezien moet hebben! 

 

Bekijk de andere gemeenten op Ibiza:

 

San JoséSan AntonioSan JuanSanta Eularia

 

IbizaMagazine.nl maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?