Mooiste bezienswaardigheden op Ibiza - Ibiza Magazine
Bezienswaardigheden
images/slider/ibizamagazine.jpg
 
 
3.9342105263158 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.93 (76 Votes)

Ibiza Stad

Ibiza heeft een rijke geschiedenis en dit zie je terug in de talloze evenementen en musea in de stad. Er zijn verschillende historische bezienswaardigheden op Ibiza die je een bezoekje kan brengen. Naast de historie is vooral de natuur prachtig op het eiland. Er zijn verschillende plekjes die je echt gezien moet hebben tijdens een bezoek aan het eiland. Wij hebben de meeste bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet zodat je een idee hebt wat je kan verwachten op Ibiza.


Prachtige grotten op Ibiza

Cueva De Can Marcà is een indrukwekkende grot ten noorden van Ibiza. Met de grot ga je 100.000 jaar terug in de tijd. In het verleden werd de grot vooral gebruikt door smokkelaars. Ze besloten hun goederen op te slaan in de grotten. Vandaag de dag is de grot vooral één van de bekende bezienswaardigheden op Ibiza. De grot is gelegen op een klif en het uitzicht alleen al is zeer indrukwekkend. Uiteraard mag je hiervan genieten tijdens een rondleiding door de grot.


Ibiza Stad; een bezoekje waard!

Je vakantie op Ibiza begint meestal in de hoofdstad Ibiza Stad. De stad zelf is heel leuk om eens te bezoeken tijdens je vakantie. Vooral de oude stadskern Dalt Vila is een echte aanrader met de oude indrukwekkende stadsmuren. In de wijk kom je ook de beroemde kathedraal van Ibiza tegen. Een deel van de kerk is gebouwd in barokstijl en een ander deel in gotische stijl.


Hippiecultuur op Ibiza

Hippiemarkten op IbizaHippies blijven altijd verbonden met de cultuur op Ibiza. Dit is vandaag de dag nog steeds terug te zien in de populaire hippiemarkten. Vooral tijdens de zomermaanden zijn er verschillende hippiemarkten in de stad te vinden. Vakantiegangers kunnen de echte oude hippie sfeer hier nog steeds proeven. Het is een must om minimaal één van deze markten te bezoeken.


Ondergrondse graftombes bekijken

Eén van de populairste bezienswaardigheden op Ibiza zijn de ondergrondse graftombes van Puig des Molins. De graftombes staan bekend als de best bewaard gebleven graftombes ter wereld. De begraafplaats bestaat uit 3500 ondergrondse graven. Tijdens een bezoek kan je 340 graven bekijken en een rondleiding krijgen in een paar graftombes. Een deel van de gevonden voorwerpen in de graftombes zijn terug te vinden in het archeologisch museum bij Puig des Molins.


Natuurgebieden

Ses Salines op IbizaIn het zuiden van Ibiza is een prachtig natuurgebied te vinden genaamd Ses Salines. Dit beschermde natuurgebied is onderdeel van de UNESCO lijst en absoluut de moeite waard om te bezoeken. Het natuurgebied dankt o.a. haar naam aan de zoutmeren van Ibiza. Naast zoutmeren kan je hier wandelen door duinen, pijnbomen en het unieke strand dat voor een deel bestemd is voor nudisten.


Authentiekheid van Ibiza

Een uniek authentiek dorp om eens te bezoeken is Balàfia op Ibiza. Dit dorp laat zien hoe de bewoners van Ibiza vroeger zichzelf verdedigde tegen piraten. De kubusvormige woningen zijn gebouwd volgens de Moorse stijl en vandaag de dag nog steeds bewoond. De witgeschilderde gebouwen hebben hun eigen verdedigingstorens om zichzelf te beschermen. De woningen zijn allemaal privé eigendom dus je kan niet naar binnen, maar het is wel leuk om eens te wandelen door dit dorp. 

IbizaMagazine.nl maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?