Ibiza bezoeken in alle jaargetijden! - Ibiza Magazine
Alle jaargetijden
images/slider/ibizamagazine.jpg
 
 
3.8703703703704 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.87 (54 Votes)

Ibiza is eigenlijk het hele jaar door leuk om te bezoeken. Bij het partyeiland denken we vooral aan de grote feesten tijdens het hoogseizoen. Naast de feesten voor jongeren heeft het eiland nog veel meer te bieden. Vooral de natuur verandert natuurlijk ieder seizoen weer opnieuw. Bomen en planten hebben elk seizoen hun eigen bloeiperiode. Zo blijft Ibiza fascinerend mooi in vrijwel alle jaargetijden. De natuur blijft één van de hoogtepunten op het eiland buiten alle toerisme om.

Als je wilt genieten van de rust en de prachtige natuur op het eiland, dan kan het een aanrader zijn om eens in een ander seizoen op vakantie te gaan. Je maakt dan kennis met een Ibiza die je nog nooit eerder gezien hebt.

bomenIn het noorden van Ibiza kom je beboste heuvels en vooral veel boomgaarden tegen. Uiteraard zijn deze boomgaarden het hele jaar door een prachtig gezicht. Alleen in februari is het vooral uitzonderlijk mooi vanwege de bloesems bij de amandelbomen. Heel Ibiza lijkt wit te kleuren en deze prachtige bloesem geeft het eiland een prachtige waas. Het is heerlijk om rond te wandelen door deze boomgaarden en foto’s te maken van de amandelbloesem op het eiland. Vaak zijn de kleuren een combinatie van wit en roze.


bloesemIbiza in het voorjaar

In maart trekken de eerste toeristen naar Ibiza. Voor die tijd is het vaak erg stil en zijn het vooral de lokale bewoners die genieten van het eiland. De temperaturen beginnen al op te lopen naar gemiddeld 20 graden. Verschillende bloemen beginnen te bloeien.

 

 


Vanaf eind april beginnen natuurlijk in Europa de eerste schoolvakanties. Dit betekent voor Ibiza ook dat de eerste toeristen uit Nederland naar het eiland komen. April is een ideale periode om te wandelen over het eiland en nog in alle rust plekjes te ontdekken. De temperaturen lopen op tot rond de 23 graden. Dit maakt het allemaal lekker aangenaam vooral als het in Nederland regent. Toch is april wel één van de natste maanden op Ibiza. Het is dus geen maand om lekker op een camping te verblijven.


bloemenVanaf mei maakt de regen meer plaats voor de zon. Temperaturen stijgen richting de 25 graden gemiddeld. De eerste lavendelbloesem begint te bloeien en de heerlijke geur van Lavendel dwaalt over het eiland heen. Een kachel is niet meer nodig, alleen in de avond kan het nog wel fris zijn. De lokale bevolking vind dit jaargetijde het prettigste.

 

 

 


Vanaf juni begint eigenlijk het voorseizoen en zijn de temperaturen echt in de lift. Juli en augustus zijn echt warme maanden met temperaturen boven de 30 graden. Gelukkig zijn er prachtige stranden om af te koelen. Het nadeel is wel dat grote groepen toeristen naar het eiland komen. Wil je genieten van aangename temperaturen en minder drukte?


In Oktober naar Ibiza

September is de ideale periode. Tot aan oktober kan je nog genieten en hierna begint het echt stil te worden op Ibiza. Elk jaargetijde heeft zo zijn charme in het altijd warme Ibiza. 

 

 

IbizaMagazine.nl maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?