Formentera bezoeken vanaf Ibiza; erg leuk! - Ibiza Magazine
Formentera
images/slider/ibizamagazine.jpg
 
 
3.669014084507 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.67 (71 Votes)

Formentera wordt ook wel de kleine broer van Ibiza genoemd en is echt een ontsnapping aan de drukte op het party-eiland Ibiza. Diverse bezoekers geven in de praktijk zelfs graag de voorkeur voor dit eiland in plaats van het drukke Ibiza. Het kleine eilandje is een oase van rust en staat bekend om de magnifieke stranden waar je een ontspannen vakantie kan beleven. Een populair vervoersmiddel om het eilandje mee te ontdekken is de fiets.

formentera

 

Het eiland is ook uitstekend geschikt voor het maken van prachtige wandelingen. Het eiland Formentera is niet groot en kan je binnen één dag verkennen. Het eiland is namelijk 19 kilometer lang. Vanuit Ibiza kan je binnen 25 minuten varen het eiland bereiken met de snelboot. In de haven van Formentera kan je voor een paar euro een fiets huren en het eiland gaan ontdekken.  

 

Ontdek Formentera!

Eén van de hoogtepunten van het eiland is Far de La Mola dit is het oostelijke puntje van het eiland. Je komt hier een steile klif tegen met hierboven een vuurtoren en een gedenksteen voor de Franse schrijver Jules Verne. Hij schreef het boek Hector Servadec dat in 1877 gepubliceerd werd. Het eiland Formentera speelde in dit boek een grote rol. 

Het eiland Formentera wordt al meer dan duizend jaar bewoond en het bewijs hiervan kan je vinden in Ca Na Costa. Je komt hier graven tegen uit de Bronstijd. Dit bewijs wordt zelfs gezien als de belangrijkste Archeologische vindplaats van de Balearen eilanden.

 

vuurtoren formenteraIn Formentera is ook het natuurpark Ses Salines te vinden. In dit gebied zijn de zoutpannen van het eiland te vinden. Er is voor deze plek gekozen omdat op dit plekje de meeste zon van het eiland schijnt. Er groeit hierdoor een hoop zeegras in Ses Salines. Dankzij het zeegras wordt het zeewater op natuurlijke wijze gefilterd. Er ontstaat hierdoor organisch zout van een hoge kwaliteit.

In de buurt van de zoutpannen is ook de Es Molí de Sal molen te vinden dit is een oude zoutmolen. Binnen de grenzen van het natuurpark kom je ook het prachtige meer Peix tegen. Het meer wordt door een duinbar gescheiden van de zee. Diverse vogelsoorten verblijven bij dit meer. In het natuurpark zelf zijn verschillende routes af te leggen waarbij je een ongekende populaties aan vogels tegenkomt.

 

formentera strandTijd voor een pauze? Verblijf in La Savina een jachthaven met verschillende leuke winkeltjes en eetgelegenheden. Daarnaast ligt de haven pal aan het strand waar je even kan zonnen en zwemmen. Vanuit deze haven vertrekt straks ook weer de ferry richting Ibiza. De stranden van Formentera staan bekend als rustig vooral vergeleken met het drukke Ibiza. Als je op zoek bent naar een rustig stranddagje dan kan een bezoek aan Formentera hoog op je verlanglijstje staan. 

 

IbizaMagazine.nl maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?