facebook pixel
San José
images/slider/ibizamagazine.jpg
 
 
4.34 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.34 (25 Votes)

De grootste gemeente van het eiland Ibiza is San José, ten westen van de gemeente Ibiza. De gemeente bestaat vooral uit stranden en baaien met een kustlijn van 80 kilometer. De bijzondere natuur is vooral één van de trekpleisters in dit unieke gebied. Naast natuurparken en reservaten kom je hier de hoogste berg van Ibiza tegen: Sa Talaia (475 meter).

In de gemeente San José kom je prachtige wit gekalkte dorpjes tegen. Je ontdekt hier het echte authentieke Ibiza. Het ruwe landschap wordt gedomineerd met prachtige pijnbomen, Sint-jansbroodbomen, vijgenbomen en sabinas. Het dorp San José is een prachtig voorbeeld van de oude architectuur van het eiland. In het dorp kom je uiteraard diverse winkels tegen met geschenken, mode en decoratie spulletjes. Uiteraard zijn er ook verschillende tapas restaurants te vinden en kan je genieten van de verfijnde keuken.

 

Schitterende stranden van San José

Prachtige stranden bij San JoséNatuurlijk kan je in San José genieten van het strand. Een aantal stranden zijn zelfs de mooiste van het eiland. Breng vooral een bezoek aan Es Cavallet, Ses Salines, Cala Conta, Cala d’Hort, Cala Vedella, Cala Bassa en Cala Jondal. Je kan op deze stranden genieten van de prachtige zonsondergang, gastronomie en het kristalheldere water. Verschillende watersporten kunnen aan het strand beoefend worden.

 

Natuur van San José

Es VedraAls je naar San José gaat moet je vooral de beschermde natuurgebieden gezien hebben. De mooiste parken liggen namelijk in San José. Parken die je gezien moet hebben zijn: Ses Salines, Es Vedrà, Es Verdanell en het eilandje van Poniente. Een groot gebied van Ibiza wordt bestreken door het natuurlpark Ses Salines. Een deel ligt op het eiland en een ander deel in de zee. De zoutmeren en de stranden zijn absoluut adembenemend om te zien. Het natuurpark Es Vedrà is ook de moeite waard om met zonsondergang te bekijken. Bij zonsondergang kan je genieten van het silhouet van de berg Es Vedrà boven de zee.

 

Prachtige kerken

Toren van Es SavinarIn de gemeente van San José kom je verschillende kerken tegen. De kerken waren bedoelt om het eiland te beschermen tegen aanvallen van piraten. Langs de kust kom je ook verschillende wachtposten tegen in de buurt van de kerken. Het is de moeite waard om vooral de wachttorens bij Ses Portes en En Rovira te verkennen. De ligging van deze torens is absoluut fenomenaal. De toren Es Savinar is ook leuk om te bezoeken en ligt recht tegenover de eilandjes Es Vedrá en Es Verdranell.

 

San Agustí

San Agustí is vooral bekend bij toeristen en inwoners van het eiland als het dorp van de dorpsfeesten. Eind augustus is dit het hoogtepunt van het dorp en komt iedereen van het eiland naar dit dorp toe. In de buitenlucht worden er verschillende concerten voor de inwoners van Ibiza gegeven. De rest van het jaar kan je in dit dorp juist genieten van de rust. Het dorpje is eigenlijk het best bewaarde geheim van Ibiza. Er is een prachtige kerk en vanaf het dorpje kan je San Agustí zien liggen met diverse wijngaarden.

 

Bekijk de andere gemeenten op Ibiza

IbizaSan AntonioSan JuanSanta Eularia

 

 

IbizaMagazine.nl maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?