Weer op Ibiza is erg lekker, heel veel zon! - Ibiza Magazine
Weer
images/slider/ibizamagazine.jpg
 
 
4.016393442623 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.02 (61 Votes)

Weer op Ibiza is natuurlijk handig om te weten als je een vakantie gaat boeken. Wanneer is bijvoorbeeld de beste periode om naar Ibiza te komen? Ibiza heeft een mediterraan klimaat vanwege de ligging aan de Middellandse Zee. Dit wil zeggen dat het eiland warme zomers heeft en milde winters. Eigenlijk kan je voor het weer wel het hele jaar door een vakantie naar Ibiza boeken.

Het eiland heeft 2800 uur zon per jaar en staat bekend als een zonnig eiland. De echte zomermaanden zijn op het eiland aangebroken vanaf half juni tot half september. Dit betekent dat je kan genieten van een echte lange zomer op Ibiza!

Weer op Ibiza


Strandweer op Ibiza

Het weer in de zomer

Het weer op Ibiza is vooral belangrijk in de zomermaanden. De temperaturen liggen in deze maanden tussen de 27 en 30 graden. Gemiddeld genomen is de warmste dag van het jaar 11 augustus. Toch kan je genieten van de meeste zon in de maand juli. Gemiddeld schijnt in juli 11 uur per dag de zon.

Tijdens de zomermaanden is de lucht bijna altijd onbewolkt en valt er in juli bijvoorbeeld slechts 6 millimeter regen. Dit is echt extreem weinig als je bedenkt dat in Nederland er honderd millimeter regen valt in juli. Nog een voordeel aan Ibiza is dat de regen vaak in één dag valt. De kans is groot dat je tijdens de regen net niet op het eiland bent of dat je al snel weer kan genieten van de zon!


Overige maanden zijn ook heerlijk!

Het weer op Ibiza is buiten de zomermaanden zeer aangenaam. In de winter ligt de gemiddelde temperatuur rond de 15 graden en valt er weinig regen. De natste maand op het eiland is oktober met 69 millimeter regen.

De zon schijnt tijdens de zomer wel minder lang. Ondanks dat de zon minder schijnt regent het slechts een paar dagen per maand. 

IbizaMagazine.nl maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?