Ibiza heeft een waanzinnig lekker klimaat! - Ibiza Magazine
Klimaat
images/slider/ibizamagazine.jpg
 
 
3.2222222222222 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.22 (27 Votes)

Ibiza is al jaren één van de populairste vakantiebestemmingen van Spanje. Het eiland heeft onder andere haar populariteit te danken aan het klimaat op Ibiza. Het eiland ligt in de Middellandse Zee en heeft een mediterraan klimaat. Dit wil zeggen dat de winters vrij mild zijn en de zomers lekker warm en aangenaam; heerlijk weer dus op Ibiza! Nog een groot pluspunt aan het klimaat op Ibiza is dat de zomer vrij lang duurt. Half juni begint de zomer tot half september en kan je genieten van extra hoge temperaturen. De echte wintermaanden op het eiland zijn december, januari en februari. Tijdens de wintermaanden daalt de temperatuur, maar is het niet zo koud als in Nederland. Gemiddeld liggen de wintertemperaturen rond de 15 graden en is er iets minder zon. Er is ook meer kans op regen. Bekijk de prachtige webcams van Ibiza en geniet mee vanachter je computer!

 klimaat op ibiza

Zomers op Ibiza zijn erg aangenaam

De meeste toeristen zijn vooral benieuwd naar de zomer op Ibiza. Wat is het klimaat op Ibiza tijdens de zomermaanden? Vanaf half juni kan je genieten van de echte zomerse dagen. Daarvoor kan het lokaal warm zijn, maar niet zo extreem als in de zomer. Gemiddeld ligt de temperatuur in de zomermaanden tussen de 27 en 30 graden. De maand juli is het zonnigste van allemaal en in deze maand valt de minste regen. In juli schijnt de zon 11 uur per dag en valt er slechts 6 millimeter regen in de complete maand. Als je dit vergelijkt met Nederland, dan valt er in juli gemiddeld 100 millimeter regen. Je kan absoluut een droge zomer tegemoet gaan op Ibiza!

 

Ibiza heeft een droog klimaat

Het klimaat op Ibiza is vergeleken met ons land vrij droog. Er valt ongeveer 439 millimeter regen per jaar en de meeste regen valt in het najaar. De maand oktober staat bekend als de natste maand met gemiddeld 69 millimeter. Dit is nog steeds maar de helft van de regen die in een zomermaand in Nederland valt. Nog een voordeel is dat de regen vaak in minder dagen valt vergeleken met Nederland. Het is veel sneller droog en aangenaam weer op het eiland. Zo valt alle regen van de maand augustus vaak in één of maximaal twee dagen.

 

Zon, zon en zon!

Het klimaat op Ibiza is absoluut zonnig te noemen met 2800 uur aan zon per jaar. In mei, juni, juli en augustus schijnt de meeste zon op het eiland. In de maand juli schijnt de zon ongeveer 11 uur per dag. Je kan dus echt een zonvakantie boeken op Ibiza!

IbizaMagazine.nl maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?