Cala Bassa is een prachtig strand op Ibiza - Ibiza Magazine
Cala Bassa
images/slider/ibizamagazine.jpg
 
 
3.7263513513514 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.73 (148 Votes)

cala bassaCala Bassa is een populair strand en dankzij de vele voorzieningen een genot voor elke bezoeker! Het strand is zeer goed te bereiken en dankzij houten loopplanken ook zeer geschikt voor de 'oudere generatie'. Een heerlijk zandstrand met crystal helder water!

parkeren beddenverhuur beachbar restaurant beachclub watersport mindervaliden douches toiletten

 

Cala Bassa is de nummer 2 van mooiste stranden van Ibiza. Bekijk ook eens Aigua Blanques (nummer 1) en Cala Benirrás (nummer 3).

Cala Bassa is gelegen op een kwartier rijden vanaf San Antonio in het Westen van Ibiza. Er zijn veel voorzieningen op het strand; bedden en parasols kunnen gehuurd worden, er kan gebruik gemaakt worden van buitendouches, toiletten en kleedruimtes. Er is een masseuse aanwezige en voor de veiligheid is er een reddingbrigade. Het strand is goed bereikbaar voor mindervaliden. Wat betreft horeca zijn er diverse restaurants en bars aanwezig.

Vanaf de wegen van San Antonio en San José zijn er duidelijke borden die aangeven waar Cala Bassa zich bevindt. De parkeerfaciliteiten zijn goed. Het is ook mogelijk om Cala Bassa te bereiken met de bus of de ferry. Een auto huren is geen must om Cala Bassa te bezoeken, maar het is wel heel erg handig op Ibiza!

Doordeweeks zijn er op het strand veel toeristen, terwijl er in het weekend meer locals komen. Het is een strand op Ibiza waar iedereen kan genieten en dankzij de houten loopplanken ook goed bereikbaar voor mindervaliden. Het strand is prachtig omringt door oude, knoestige Sabina bomen. Het strand bestaat uit een hele fijne gouden zandkorrel en de zee is zeer helder. Kinderen kunnen er veilig zwemmen. 

 

Restaurants Cala Bassa

Het bekendste restaurant van Cala Bassa is CBbC, wat staat voor de Cala Bassa Beach Club. CBbC Chiringo is een restaurant dat het gehele jaar open is en een wat meer klassieke mediterraanse gerechten serveert. Het CBbC Restaurant heeft een heerlijk fusion-keuken en is net als het Sushi Restaurant alleen in het hoogseizoen geopend. Naast deze drie restaurants is er ook nog een snackbar aanwezig waar kwalitatief goede snacks verkocht worden tegen een schappelijke prijs. Verderop in de omgeving is nog een zeer goed restaurant; Chimichurri! Dit restaurant staat bekend om de best bereidde stukken vlees van Ibiza!

 

IbizaMagazine.nl maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?