Musea op Ibiza - Ibiza Magazine
Musea op Ibiza
images/slider/ibizamagazine.jpg
 
 
5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)
Kunst en cultuur

Ibiza is hét vakantie-eiland bij uitstek, bekend van zon, clubs, muziek en stranden. Wie meer op cultuur georiënteerd is, hoeft zich op het bekende Spaanse eiland ook niet te vervelen.

Lokale kunst en historie heeft in diverse leuke musea een plek gekregen, waar je als bezoeker even kunt bijkomen van al dat feesten.

 

Museo Arquelógico

Dit archeologisch museum toont bodemvondsten, in het bijzonder die gerelateerd zijn aan begraafpraktijken en dodenrituelen door de eeuwen heen. Het museum zelf omvat twee locaties: in Ibiza-stad en op het eiland Formentera. Op de locatie in Ibiza-stad bevinden zich authentieke graftombes die door de UNESCO zijn aangemerkt als werelderfgoed. Mocht je in de museumwinkel nog een bijzonder aandenken aanschaffen, check dan wel even of je doorlopende reisverzekering verlies, schade of diefstal dekt.

 

Madina Yabisa

ibiza dansZuid-Spanje en ook de mediterrane eilanden stonden in de middeleeuwen lang onder controle van de Moren uit Noord-Afrika. De invloed die zij hadden op de geschiedenis en cultuur van Ibiza en de Balearen, bewonder je in dit museum. Dit museum bevindt zich gedeeltelijk ondergronds en leidt langs diverse overblijfselen van bouwwerken uit de Moorse periode. Ook wordt de algehele ontwikkeling van (de bewoning van) Ibiza ruimschoots uitgelicht op audiovisuele wijze.

 

Museo de Arte Contemporàneo

In een voormalige bunker vind je Museo de Arte Contemporàneo; het museum van de hedendaagse kunst. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, kun je hier niet alleen moderne kunst bekijken. Dwars door de indrukwekkende glazen vloer heen kun je diverse lokale opgravingen zien. De oudste daarvan dateren uit de zesde eeuw. In het aanbod van moderne kunst wordt ruimhartig aandacht besteed aan lokale kunst en kunstenaars.

 

Museo Puget

Wie een specifieke smaak heeft kan in Museo Puget zijn hart ophalen. Hier staat het werk van Narciso Puget Riquer en diens vader, Narcís Puget Viñas. Beiden afkomstig van Ibiza. Het museum omvat bijna de gehele collectie olieverfschilderijen, aquarellen en tekeningen van beiden, die meer dan honderd kunstwerken inhouden. Via tijdelijke collecties wordt ook aandacht geschonken aan het werk van andere kunstenaars. De gehele collectie werken van beide generaties Puget is eigendom van de lokale overheid, nadat deze door de jongere Puget zijn nagelaten aan het lokale bestuur.

 

IbizaMagazine.nl maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?