facebook pixel
Antartica IJs Ibiza
images/slider/ibizamagazine.jpg
 
 
5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Antartica Ijs IbizaRuim zes jaar geleden is Ursula Potters samen met haar partner ijssalon Antarctica gestart na haar baan in het bedrijfsleven in Amsterdam vaarwel te hebben gezegd. Na de opleiding tot ijsbereider bij Gelato University Carpigiani in Italië te hebben voltooid, een jaar stage te hebben gelopen bij Metropolitan in Amsterdam en nog een korte stage te hebben gedaan bij Bella Gelateria in Vancouver, was het tijd om zelf een ijssalon te openen.

 

Antartica Ijs IbizaIn het voorjaar van 2014 openden zij hun ijssalon Antarctica in Marina Botafoch, de jachthaven van Ibiza Stad. Het was niet de perfecte locatie maar het begin was er.

Via via kwamen zij een paar jaar later aan een pand in Santa Eulalia aan de boulevard, een droomlocatie voor een ijssalon. Het terras van Antarctica ligt midden tussen de vele restaurantjes met een prachtig uitzicht op zee. Volop genieten dus.

Het eerste wat opvalt wanneer je Antarctica bezoekt is de open werkruimte, het ‘lab’ waar het ijs wordt gemaakt. De meeste reguliere ijssalons maken hun ijs achter gesloten deuren. Antarctica heeft letterlijk niets te verbergen.

Het ijs wordt vanaf scratch gemaakt met verse en natuurlijke ingrediënten. Zij blijven ver weg van industriële ingrediënten, kunstmatige smaakstoffen, synthetische emulgatoren en kleurstoffen. Het begint al bij de basismix die volgens oud Italiaans recept wordt gemaakt van melk, room en suiker.

Antartica Ijs IbizaHet ijs van Antarctica wordt dagelijks vers gedraaid in traditionele Italiaanse ijsmachines. Daarna gaat het ijs direct in een zogenaamde ‘pozzetti’  in plaats van een standaard open vitrine.

Deze manier van etaleren is gekozen om de kwaliteit te waarborgen. Door het ijs onder een deksel te bewaren, zoals bij een ‘pozzetti’,  blijft het ijs op een constante temperatuur en zo behoud je de allerbeste kwaliteit. Het ijs is door deze manier van bewaren ook iets warmer en zachter van textuur.

Het fruit voor het ijs komt zoveel mogelijk van het eiland. De zomer geeft volop meloenen, vijgen, citroenen, watermeloenen, sinaasappelen, frambozen etc. Voor het notenijs; hazelnoot en pistache, worden eigen smaakpasta’s gemaakt. Hiervoor worden de noten eerst geroosterd waarna ze in een machine tot een pasta worden gemalen. Het motto van Antarctica is dan ook; écht ijs vereist passie en tijd!

IbizaMagazine.nl maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?