facebook pixel
Investeren in een vakantiehuis op Ibiza
images/slider/ibizamagazine.jpg
 
 
4.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.75 (2 Votes)
Ibiza en villa's

De huidige spaarrentes en beleggingsrendementen stellen al enige tijd niet veel meer voor en compenseren, laat staan overstijgen, nauwelijks of niet de inflatiepercentages. Tijd om te investeren in een villa op Ibiza!

Wil je echt investeren en beleggen in een project met een aantrekkelijke rendement? Investeer dan in een (tweede) vakantiehuis op Ibiza. Het is tegenwoordig zelfs aantrekkelijk om hiervoor geld te lenen, omdat lenen nu goedkoop is.

Natuurlijk vraag je je af ‘hoeveel kan ik lenen’, net als waar je verder allemaal op moet letten als je een vakantiehuisje op Ibiza wilt kopen (en uitbaten). De beste tips om succesvol te investeren, lees je in het onderstaande artikel.

 

Bepaal het benodigde investeringsbedrag en leenbedrag

villa torrent ibizaAllereerst is het belangrijk om te weten hoeveel bestedingsruimte je hebt voor jouw investering in een vakantiewoning op Ibiza. Bepaal voor jezelf hoeveel je kunt en wilt lenen en zoek via online geldverstrekkers uit wat voor jou het antwoord is op de vraag hoeveel je kunt krijgen.

Via tools kun je dit bedrag vaak snel berekenen en weet je direct of de betreffende lening voldoende is voor de door jou gewenste investering in een vakantiehuisje op Ibiza.

 

Verdiep je in de belastingregels op Ibiza

Het is uiteraard van groot belang om goed op de hoogte te zijn van de Spaanse belastingregels. Wie een huis koopt, moet rekening houden met drie belangrijke belastingregels die gelden op Ibiza. Ten eerste moet er belasting betaald worden over de inkomsten van de verhuur van jouw vakantiewoning. Zorg daarom dat je goed bijhoudt wat je aan de vakantiewoning verdient en administreer dit goed.

In de tweede plaats betaal je, ook wanneer je geen winst maakt door verhuur, sowieso een standaardbedrag aan belasting voor jouw tweede huisje op Ibiza. Dus ook als er geen inkomsten zijn. De Spaanse fiscus heeft voor vakantiewoningen een zogeheten forfait van 1,1 procent vastgesteld die jaarlijks over de kadastrale huiswaarde betaald dient te worden.

En ten slotte wordt er op Ibiza belasting betaald over de berekende waardevermeerdering van de grond op Ibiza. Dit bedrag betaal je bij aankoop van jouw huisje. Indrukwekkend lijkt het niet, maar aangezien Ibiza erg in trek is bij buitenlanders, kan dit een behoorlijk bedrag zijn.

 

Schakel een ervaren makelaar in

Ibiza d real estate can caspitaNatuurlijk zijn er nog meer regels rond de aankoop en exploitatie van vakantiehuisjes in Spanje. Daarom is het belangrijk om een professionele, erkende makelaar in te schakelen met verstand van de Spaanse woningmarkt.

Een makelaar helpt je bij alles wat er bij de aankoop van een tweede huis in het buitenland komt kijken. Zoals de financiering, het rondmaken van de hypotheek, de grondaankoop, het controleren van het koopcontract en de kleine lettertjes hierin en de specifieke overheidsregel en lokale regels die je als eigenaar in acht dient te nemen. Laat je daarom goed inlichten door een betrouwbare makelaar. 

Er is luxe in overvloed, waardoor ook veel bekende landgenoten er hun vakantie doorbrengen. Uiteraard kun je ook prima een bezoek brengen aan Ibiza wanneer je geen dikke portemonnee hebt. Heb je een vakantie naar het Spaanse eiland geboekt? Dan wil je natuurlijk ook het uitgaansleven van Ibiza ontdekken. Hier staat het eiland immers bekend om.

Maar waar moet je in dat geval zijn? Als je er niet eerder bent geweest, heb je ongetwijfeld geen idee. Geen probleem, want wij lichten in onderstaande tekst vijf toffe uitgaansgelegenheden op Ibiza voor jou uit. Doe er je voordeel mee!

IbizaMagazine.nl maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?