facebook pixel
Ibiza gerechten
images/slider/ibizamagazine.jpg
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Aioli van Ibiza

De gastronomie van Ibiza staat voor smaakvolle gerechten met lokale en vaak ook rauwe ingrediënten. Dit Spaanse eiland is de perfecte bestemming voor fijnproevers en overige vakantiegangers die culinair zijn.

Een maaltijd op Ibiza begint meestal met wat brood, aioli, olijven en een lekker glaasje wijn, gevolgd door een traditioneel hoofdgerecht met verse ingrediënten.

Ibiza beschikt over eindeloos veel uitstekende restaurants. El Chiringuito Ibiza is een echte aanrader voor mensen die van eenvoudige visgerechten houden en Sa Capella is een chique restaurant waar verfijnde specialiteiten geserveerd worden.

Wil je entertainment en lekker tafelen met elkaar combineren? Ga dan naar Casino de Ibiza. Hier kun je niet alleen genieten van casinospellen zoals Lightning Roulette en Blackjack, in het aanpalende restaurant kun je heerlijke, traditionele maaltijden en cocktails bestellen.

Hieronder zetten we een aantal typische gerechten uit Ibiza voor je op een rijtje.

 

Bullit de peix

Bullit de peixBullit de peix betekent letterlijk ‘gekookte vis’. Het is één van de lekkerste en meest traditionele specialiteiten van Ibiza.

Dit gerecht is een stoofpotje gemaakt met vis. Het wordt meestal bereid met de verse vis van de dag. De smaak is daarom nooit twee keer hetzelfde. Bullit de peix wordt geserveerd in twee delen. Als voorgerecht krijg je geroosterde vis met aardappelen en aioli en als hoofdgerecht gekookte rijst met visbouillon. De rijst bij dit gerecht, wordt ook wel arroz a banda genoemd.

 

Sofrit pagès

Dit gerecht is enorm populair in Ibiza. Het is een combinatie van vlees waaronder lamsvlees en kip, traditionele worstjes en aardappelen. Er worden meestal mediterrane seizoensgroenten bij geserveerd. Het is een heel compleet en ook wel zwaar gerecht. Na deze rijke maaltijd wordt er meestal nog lang gepraat aan de eettafel met een kopje kruidenlikeur.

Vis was vroeger de belangrijkste hoofdmaaltijd van de lokale inwoners van Ibiza vanwege de lage kosten. Vlees werd uitzonderlijk gegeten op feestdagen. Ook nu wordt dit gerecht nog steeds vaak op het menu gezet tijdens speciale gelegenheden.

 

Ensalada de crostas

Bullit de peixDit is één van de meest verfrissende gerechten uit de Ibiza-keuken. Perfect om van te genieten op een warme, zomerse dag. Hoewel er veel variaties zijn op dit gerecht, komt het belangrijkste ingrediënt wel altijd terug: crosta’s. Dit zijn knapperige stukjes geroosterd brood. Een ander belangrijk ingrediënt zijn tomaten. Verder worden er ook vaak uien, olijven en peper naar smaak toegevoegd.

 

Arroz de mantanzas

Arroz de mantanzas is misschien wel één van de meest complete gerechten uit Ibiza omdat het elementen uit de bergen en de zee met elkaar combineert. Het resultaat is een heerlijke bouillonrijst met rundvlees, chorizo-worstjes en kruiden zoals nootmuskaat, saffraan en piment. Perfect voor de koudste dagen van de winter.

Er zijn veel varianten op dit gerecht. Elke familie heeft zijn eigen recept. Andere soorten vlees en zelfs zeevruchten worden ook vaak gebruikt.

 

Frita de pulpo

Frita de pulpo zijn de meest traditionele tapas die je kunt vinden in de bars en restaurants op Ibiza. Het is een combinatie van gebakken octopus, aardappelen, paprika, ui en knoflook. Een heerlijke explosie van smaken in je mond. Dit gerecht is zo populair geworden dat het nu ook vaak als hoofdgerecht wordt geserveerd.

IbizaMagazine.nl maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?