Een gids voor de beste Spaanse gerechten op Ibiza - Ibiza Magazine
Het laatste nieuws vanaf Ibiza bekijken!
images/slider/ibizamagazine.jpg
 
 


1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Als je op Ibiza bent, moet je zeker de lokale keuken proberen. Hier is een gids voor de beste Spaanse gerechten die je op het eiland kunt vinden.

  1. Paella: Dit klassieke Spaanse gerecht is overal te vinden op Ibiza. Het wordt meestal bereid met kip, konijn, zeevruchten of groenten en rijst, en heeft een unieke smaak door de toevoeging van saffraan. Probeer de paella eens bij restaurant Sa Caleta, gelegen aan het strand van Sa Caleta.
  2. Sobrasada: Dit is een smeerbare worst die vaak wordt gegeten als tapa. Het is gemaakt van varkensvlees, paprika en knoflook en heeft een rijke smaak. Probeer het bijvoorbeeld bij restaurant Can Cosmi in San Rafael.
  3. Ensaimada: Dit is een zoet broodje dat vaak wordt gegeten als ontbijt of als dessert. Het is gemaakt van deeg en is luchtig van binnen en krokant van buiten. Probeer het bijvoorbeeld bij Forn Can Pep in Santa Eulalia.
  4. Gazpacho: Dit is een koude soep die wordt geserveerd als voorgerecht of als tussendoortje op warme dagen. Het is gemaakt van tomaten, komkommer, paprika, ui, brood en olie. Probeer het bijvoorbeeld bij El Bigote in Cala Mastella.
  5. Tortilla Española: Dit is een Spaanse omelet gemaakt van aardappelen en uien. Het wordt vaak geserveerd als tapa en kan warm of koud worden gegeten. Probeer het bijvoorbeeld bij Bar Costa in Santa Gertrudis.
  6. Churros: Dit is een populair dessert in Spanje en wordt meestal geserveerd met chocoladesaus of suiker. Het is een gefrituurd deeg en heeft een knapperige textuur. Probeer het bijvoorbeeld bij Churrería Mari en Sant Antoni.
  7. Patatas bravas: Dit zijn gebakken aardappelen die worden geserveerd met een pittige tomatensaus en knoflookmayonaise. Het is een populaire tapa en wordt vaak gedeeld. Probeer het bijvoorbeeld bij restaurant La Bodega in Ibiza-stad.
  8. Alioli: Dit is een knoflookmayonaise die vaak wordt geserveerd als dip voor brood of aardappelen. Het is een heerlijke smaakmaker en wordt vaak gebruikt in de lokale keuken. Probeer het bijvoorbeeld bij restaurant Ca n'Alfredo in Santa Eulalia.

IbizaMagazine.nl maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?