Auto huren op Ibiza, wat is betrouwbaar? - Ibiza Magazine
Auto huren Ibiza
images/slider/ibizamagazine.jpg
 
 
3.9385964912281 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.94 (171 Votes)

Een auto huren op Ibiza is echt een must! Het openbaar vervoer netwerk op Ibiza is lang niet voldoende om het eiland te verkennen of alle restaurants en stranden te bereiken. De taxi's op Ibiza zijn op zich wel goed geregeld, maar kunnen kostbaar zijn als je elke dag meerdere taxi's moet pakken. Daarnaast kan je ook brommers huren op het eiland, maar dat raden wij erg af omdat de wegen op het eiland niet optimaal zijn en men vaak hard en ongecontroleerd rijdt op de wegen! Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste bedrijven waar je een auto kan huren op Ibiza!

Wij raden je aan om via dit bedrijf een auto te huren; EasyTerra, dit is een betrouwbare partij en heeft altijd de scherpste deals! 

De beste manier om een auto te huren op Ibiza:

EasyTerra

  • Geen reserveringskosten
  • Kosteloos annuleren
  • Laagsteprijsgarantie
  • Veilig en eenvoudig reserveren
  • 8000+ ophaallocaties, dus ook veel op Ibiza!
  • Boek nu!

 

Verder adviseren wij om gebruik te maken van Valet Parking op Schiphol, goedkoper dan parkeren op de parkeerterreinen rondom Schiphol en zeer betrouwbaar!


Auto huren op Ibiza; de voordelen

Auto op Ibiza

Als je geen zin hebt om met het openbaar vervoer te reizen, dan kan het slim zijn om een auto te huren. Veel toeristen die op vakantie gaan naar het heerlijke eiland en de reis via IbizaMagazine.nl plannen huren een auto, dat is ongeveer 80%.

Het voordeel van een auto huren is dat je niet afhankelijk bent van de reistijden met de bus. Sommige hotels op Ibiza hebben wel vervoer vanaf het hotel geregeld. Het kost ook een stuk minder tijd om het complete eiland af te leggen met de auto. Nog een voordeel is dat je ook nog eens plekjes kan ontdekken waar het openbaar vervoer helemaal niet komt.

Natuurlijk kan je wel de taxi pakken, maar dit is natuurlijk niet ideaal. Vooral niet als je naar een plekje afreist waar bijna geen taxi’s komen. Het is dan weer lastig om een taxi te regelen voor de terugweg. Het is veel handiger om je eigen auto te hebben. Je kan deze zelfs voor je laten klaarzetten op het vliegveld. Zo kan je helemaal zelf vanaf het vliegveld rechtstreeks naar je vakantiebestemming afreizen.


Belangrijk om te weten bij een auto huren op Ibiza

Heb je net je rijbewijs gehaald en wil je lekker gaan toeren op Ibiza? De kans is groot dat je nog geen auto mag huren op Ibiza. Er zijn een aantal regels verbonden aan het huren van een auto op Ibiza. Verhuurbedrijven weten dat er meer risico’s zijn bij beginnende bestuurders. Dit is de reden dat je minimaal 21 jaar moet zijn om een auto te huren. Bij de meeste verhuurders is deze regel zelfs verhoogt naar 23 jaar. Als je een jonge bestuurder bent, dan moet je vaak een toeslag betalen voor de verzekering. Dit is meestal bij bestuurders onder de 25 jaar. Besluit je om de auto te laten huren door een vriend en toch zelf te gaan rijden? Dan ben je niet verzekert met je huurauto. Sommige autoverhuurbedrijven hebben geen leeftijd regel, maar vragen om het aantal jaren dat je een rijbewijs hebt. Pas vanaf een minimaal aantal jaar mag je een auto huren op Ibiza. Dit soort zaken staan vaak in de algemene voorwaarden van een huurcontract. Het is slim om ook de kleine lettertjes te lezen als je een auto huurt op Ibiza.


Naar San Miguel met de autoReizen in stijl op Ibiza

Lijkt het je leuk om helemaal in stijl te reizen op Ibiza? Het is mogelijk om met een oude eend op pad te gaan. Een unieke ervaring om zo het eiland te leren kennen in een echte oldtimer. Ben je van plan om verborgen plekjes te ontdekken? Neem dan geen Eend want sommige wegen zijn alleen begaanbaar met een Jeep. Het is dan slim om een 4x4 auto te huren. De mooie baaien zijn vaak alleen met een Jeep bereikbaar.

 


Handige tips bij een auto huren op Ibiza

Als je een auto gaat huren op Ibiza is het slim om een paar tips mee te nemen. De eerste tip is om je auto vooraf vast te leggen. Als je een auto online reserveert betaal je tientallen euro’s minder dan ter plaatsen. Nog een tip is om even dubbel te checken of een verhuurbedrijf betrouwbaar is. Even Googelen geeft je vaak al een hoop informatie. Nog een tip is om voor de hoofdbestuurder een Creditcard te regelen dit is vaak vereiste.


Een auto op Ibiza is een must?

Als je alleen gebruikt wilt maken van het openbaar vervoer, dan kan je eigenlijk alleen de belangrijkste trekpleisters op Ibiza bereiken. Speciale plekjes zijn vaak niet bereikbaar met het openbaar vervoer, dat vooral langs de grote steden komt. Als je echt meer van het eiland zelf wilt zien, dan kan het slim zijn om een auto te huren op Ibiza.


Santa Gertrudis met de auto bezoekenBetrouwbaar auto huren

Op Ibiza kan je echt bijna overal een auto huren. Helaas zijn er ook veel oplichters actief en is het wel slim om vooraf de betrouwbaarheid te checken. Een aanrader bij een auto huren is vooral het afkopen van je eigen risico. Bij alle autoverhuurbedrijven heb je een eigen risico. Dit eigen risico is normaal gesproken alleen aansprakelijk als je een ongeluk krijgt met de auto. Je moet dan een flink bedrag betalen aan het autoverhuurbedrijf. Helaas wordt hier een hoop mee opgelicht. Je krijgt een huurauto mee die al onder de schade zit en deze wordt achteraf op jouw verhaalt. Als je jouw eigen risico afkoopt, dan loop je niet tegen de lamp aan met een hoge rekening na afloop.


Online auto huren

Op het internet kan je al voor je op reis gaat een auto huren op Ibiza. Je kan de service online vergelijken, zodat je ter plaatsen weet wat je kwijt bent. Daarnaast kan het in de zomermaanden slim zijn om alvast een auto te reserveren. In het hoogseizoen willen een hoop mensen een auto huren. Het gevolg is dat bijna elke week dat je dichterbij je vakantie komt je meer gaat betalen voor je huurauto. Uiteraard vliegen de autoprijzen omhoog als het drukker wordt op het eiland.

 

Online een auto huren op Ibiza kan je regelen met je Creditcard. Bij sommige maatschappijen betaal je alleen reserveringskosten en bij andere het complete bedrag. Controleer altijd of het bedrijf betrouwbaar is voordat je een auto gaat huren. Als het een bekend autoverhuurbedrijf is dan loop je geen risico op oplichting. Het is wel slim om dit allemaal na te kijken voordat je online gaat reserveren.

 

Natuurlijk kan je ook bij je eigen hotel een auto huren. In de omgeving van hotels zijn vaak autoverhuurbedrijven gevestigd. Het zelf regelen van je huurauto is meestal wel goedkoper. Een hotel vangt vaak provisie bovenop het bedrag dat je auto werkelijk kost. Nog een leuk voordeel is dat je jouw huurauto eventueel kan klaarzetten op het vliegveld. Je hoeft zo geen taxi te nemen en je kan zelf naar je eigen hotel of appartement rijden

IbizaMagazine.nl maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?