facebook pixel
Invallen bij Ushuaïa en Pacha op Ibiza
images/slider/ibizamagazine.jpg
 
 
1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Onderzoek belastingdienst

De belastingdienst en de politie hebben samen een ingeval gedaan bij Ushuaïa en Pacha op Ibiza. De inval werd gedaan na aanleiding van een onderzoek dat in juni gestart is.

De eigenaren van beide clubs wordt verdacht van grootschalige belastingfraude. De inval werd gedaan om 6.30 in Pacha en om 8.00 in Ushuaïa. De belastingdienst is speciaal vanuit Madrid gekomen om de inval voor te bereiden. De ambtenaren van de Belastingdienst werden begeleid door de lokale politie van Ibiza. Naast een inval in de club zelf werden de kantoren van beide bedrijven bezocht door de politie.

 

Veel invallen bij clubs in Spanje

Het ministerie van Financiën in Spanje heeft bevestigd dat ze een inval gedaan hebben bij de clubs. Op dit moment hebben ze geen verklaring voor hun inval in de nachtclubs. Ze hebben uitgelegd dat dit een normale gang van zaken is en de inval niet gedaan is vanwege het niet nakomen van fiscale verplichtingen. De inval zou onderdeel zijn van een fiscale operatie waarbij meerdere nachtclubs gecontroleerd worden.


De eigenaar van Pacha heeft laten weten dat ze hun volledige medewerking geven bij het onderzoek door de Spaanse belastingdienst. De personeelsleden zouden de nodige bijstand geven om het werk voor de ambtenaren eenvoudiger te maken. De eigenaar laat ook weten dat hij altijd voldaan heeft aan de wettelijke belasting en er geen sprake is van belastingontduiking.

 

Op 7 en 8 juli was er ook al een inval door de Spaanse Belastingdienst. Deze inval werd gedaan bij club Space en Privilege. In juli was er een onderzoek bij Amnesia alleen deze was als gevolg van een klacht van een ex-werknemer. 

IbizaMagazine.nl maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?