facebook pixel
images/slider/es-vedra.jpg
 
 
1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (9 Votes)
Veel geluidsoverlast van de clubs

De gemeente is klaar met alle klachten die elk jaar opnieuw binnenkomen over de clubs Amnesia en Es Pardis. Elk jaar lijken er steeds meer klachten binnen te komen over de clubs op Ibiza.

Er zijn vooral veel klachten over lawaai dat veroorzaakt wordt door het uitgaansleven. Het geluid staat zelfs zo hard dat het kilometers verderop nog te horen is. Zelfs het ziekenhuis Can Misses op 6 kilometer afstand van Amnesia ondervind veel hinder van de bekende clubs. Sinds de opening van de clubs is de gemeente elke week bezig met tientallen klachten over de clubs op Ibiza. De meeste klachten gaan over geluidsoverlast waarbij het aantal decibellen veel hoger zijn dan toegestaan.

 

Nachtclubs moeten actie ondernemen

De burgemeester heeft aangegeven dat hij er alles aan wil doen om het geluidshinder te stoppen. De klachten zijn op dit moment bij de nachtclubs zelf gelegd. Het is aan hun om actie te ondernemen. De burgemeester hoopt dat de clubs zelf een oplossing bieden om geluidshinder te stoppen. Stoppen de clubs niet? Dan overweegt de burgemeester om de vergunning in te trekken en de clubs voorgoed te sluiten op Ibiza. Dit zijn grote maatregelen die de gemeente via de rechter wil regelen.

De overweging is niet alleen op basis van dit jaar, maar ook op basis van de klachten van vorig jaar. San Antonio heeft aangegeven dat ze eventueel achter een besluit van de gemeente staan om de trekpleisters van de stad te sluiten. De inwoners van de gemeente zijn het na een paar jaar helemaal zat en hopen dat de burgemeester eindelijk actie onderneemt. 

IbizaMagazine.nl maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?