facebook pixel
images/slider/es-vedra.jpg
 
 
1.8461538461538 1 1 1 1 1 Rating 1.85 (13 Votes)
Kerk in de oude stad van Ibiza

Afgelopen weekend was het qua weer betreft drama op Ibiza; volledig overgelopen straten, heel veel elektriciteit-uitval, ongekend aantal bliksems en waterhozen waren meer regel dan uitzondering op Ibiza!

Er zijn vaak extreme herfststormen op Ibiza, maar zo snel al na het seizoen komt eigenlijk weinig voor. Wat betreft het weer op Ibiza kunnen we altijd kort; zonnig en warm! Maar afgelopen weekend was het gigantisch noodweer op Ibiza. Kerkklokken die door stormen kapot gewaaid zijn tot de vele overgelopen straten. De heftige regenval zorge ervoor dat de riolering niet meer goed zijn werk kon doen. Hierom is besloten om bij Cala Llonga de rode vlag te hijsen, dit houdt in dat er niet meer gezwommen mag worden. Door de heftige regenval is het percentage bacteriën dat via het riool in de overstort is gekomen op zee veel te hoog.

 

Zo gek is het niet want het regende maar liefst meer dan 46 liter per m2 per uur op het ergste moment. Winkels, woningen en wateroverlast bij de rechtbank waren hiervan het gevolg. Door de storm is de kerkklok in de oude stad van Ibiza kapot gegaan. Naast de heftige regenval en gigantische stormen waren er ook waterhozen te zien met gigantisch veel bliksemflitsen. In totaal kwamen er 16 flitsen per minuut uit de donderwolken boven Ibiza!

IbizaMagazine.nl maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?