facebook pixel
Met de auto naar Ibiza
images/slider/ibizamagazine.jpg
 
 
2.4166666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.42 (6 Votes)
Rijden naar Ibiza

De meeste mensen gaan met het vliegtuig naar Ibiza maar het is ook heel goed te doen om met de auto naar het eiland te gaan. Vliegen is misschien niet jouw favoriete bezigheid, maar je wilt wel graag het prachtige eiland ontdekken.

Dé plek waar je kunt genieten van de vrijheid, idyllische baaitjes en de prachtige witte dorpjes. Ga je met de auto naar Ibiza, weet dan waar je rekening mee moet houden. Wij vertellen het je.


De veerboot

Ibiza bereik je niet zonder met de boot te gaan. Daarvoor pak je met de auto de veerboot. Je kunt met je eigen auto eerst naar Barcelona rijden. Dénia of Alicante is ook mogelijk maar zijn vanuit Nederland een stuk verder rijden dan Barcelona. Vanaf deze drie locaties kun je de veerboot pakken naar Ibiza. Op deze manier is het ook mogelijk om jouw Ibizavakantie te combineren met een vakantie aan de Costa Brava. Het is vanaf Barcelona 8 uur en veertien minuten varen naar Ibiza.

 

Bereid je goed voor


Als je besluit om met de auto naar Ibiza te gaan, bereid je dan goed voor. Sommige dingen zijn in Spanje anders dan bij ons in Nederland. Verdiep je in de verkeersregels en de tolwegen in Frankrijk en Spanje. Zorg er ook voor dat je auto klaar is voor de vele kilometers die je voor de boeg hebt. Controleer je verlichting, ruitensproeiervloeistof, koelvloeistof, olie en je banden(spanning). Van Utrecht naar Barcelona is het 1.500 kilometer rijden. Best een flink eind. Reizen er kinderen mee? Zorg dan voor voldoende vermaak tijdens de reis. Neem spelletjes, dvd's, tijdschriften en games mee. Een overnachting tijdens zo'n lange reis is zeker aan te bevelen. Zorg ook dat je voldoende drinkt en eet onderweg.

 

Pechhulp buitenland


Naast bovenstaande voorbereidingen, is de autoverzekering heel erg belangrijk. Zorg dat je een goede autoverzekering hebt als je besluit om met de auto naar Ibiza te gaan. Dat betekent: pechhulp in het buitenland. Dit voorkomt een hoop ellende bij pech onderweg. Wij adviseren je om je groene kaart mee te nemen. Deze ontvang je als je een
verzekering voor de auto afsluit je auto. Heb je een ongeval of pech onderweg, neem dan contact op met de alarmcentrale. Dit telefoonnummer wordt vermeld op je groene kaart. Zij adviseren je wat je moet doen. Ga bij je verzekering na welke kosten er worden vergoed.

 

De route


Een belangrijk onderdeel van de voorbereiding, is het bepalen van de route. Een van de snelste manieren om naar Barcelona te rijden is via de
Route du Soleil. Deze route loopt door Frankrijk via Nancy, Dijon, Lyon en Montpellier. Houd er rekening mee dat er onderweg tol wordt geheven op de vele autosnelwegen. Betalen kun je met contant geld of een creditkaart. De tolwegen vermijden is ook een optie. Volg dan niet de borden van Péage in Frankrijk of Peaje in Spanje. Maar houdt er dan wel rekening mee dat je langer onderweg bent. Hoe leuk je autorijden ook vindt, bij zo'n lange reis is het aan te raden om regelmatig te stoppen. Als je oververmoeid raakt kun je je niet meer goed concentreren op de weg met alle vervelende gevolgen van dien. Langs de Route du Soleil bevinden zich veel hotels waar je kunt uitrusten om vervolgens de volgende dag weer fris en uitgerust verder te reizen naar jouw eindbestemming: Ibiza.

Vlieg je liever naar dit heerlijke eiland, maar wil je wel over een auto beschikken tijdens je verblijf? Dan kun je ook altijd een
auto huren op Ibiza.

IbizaMagazine.nl maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?