facebook pixel
Ik wil naar Ibiza! Maar wanneer?
images/slider/ibizamagazine.jpg
 
 
3.3 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.30 (15 Votes)
Op Ibiza vakantie vieren met kinderen

Jij wilt naar Ibiza, en dat is niet vreemd want wie wil dat nu niet!? Maar denk wel goed na voordat je je reis naar Ibiza boekt. Zo wil je natuurlijk mooi weer en wil je niet verstikt worden door hordes toeristen.

Wanneer schijnt de zon op dit prachtige eiland?

Een paar dagen weg of een lange vakantie; waar jij voor kies maakt niets uit wanneer het gaat om het weer. Natuurlijk wil jij van het zonnetje kunnen genieten op Ibiza. Zo is het in juni en juli het warmst – het kan wel 30 graden worden! In januari en februari zijn de temperaturen het laagst; zo’n 15 graden. Niet echt bikini-weer dus. Mocht je wat later dan juli op vakantie willen gaan, dan zijn de temperaturen in augustus ook nog lekker. Echter moet je er wel rekening mee houden dat de Spanjaarden in augustus vakantie hebben en de stranden, samen met de toeristen, echt vol komen te liggen.

Tips: ontloop de massa en geniet

Eind april is het weer weer een stukje beter maar let wel: de eerste schoolvakantie gaat dan weer van start. Je zult dus veel gezinnen tegenkomen op het eiland. Als je toch niet zo’n fan bent van de felle zon kun je het beste in of na mei gaan. De regen begint dan al snel af te nemen en de temperaturen zijn dan al goed te doen. Ook zul je je niet ergeren aan hordes mensen. Met een beetje geluk kun je toch al dagen ertussen hebben van zo’n 25 graden – maar ga er niet van uit dat dit elke dag het geval is.

Geld besparen: ga niet in het hoogseizoen naar het eiland

Als je niet te veel geld aan de kant hebt kunnen leggen of gewoonweg niet te veel uit wilt geven dan kun je het beste buiten het hoogseizoen – in de maanden april, mei en oktober – op reis naar Ibiza. De prijzen van huizen en hotels zullen in deze periode nog niet de helft zo duur zijn als in het hoogseizoen en ook op de kosten van de vliegtickets zul je flink besparen. Genieten, niet te veel geld uitgeven en het geweldigste eiland bezoeken? Dat kan met deze handige tips dus wel degelijk!

IbizaMagazine.nl maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?