facebook pixel
Ibiza Informatie
images/slider/ibizamagazine.jpg
 
 
4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (1 Vote)
Informatie over Ibiza

Heb je lang nagedacht over je volgende zomervakantie en is dan eindelijk de kogel door de kerk? Grote kans dat je dit jaar op vakantie gaat naar Ibiza, aangezien je op deze website bent beland! En dat is absoluut geen verkeerde keuze!

Je heb namelijk gekozen voor een vakantie op Europa's meest populaire partyeiland. Dit houdt in dat je overdag waarschijnlijk veel aan het strand ligt om je roes uit te slapen, maar ook af en toe een uitstapje maakt naar een van de bezienswaardigheden op Ibiza. Maar hoe weinig je misschien ook van plan bent om te doen, het kan nooit kwaad om goed voorbereid op vakantie te gaan. Daarom wat handige informatie voor je vakantie naar Ibiza.

 

haven ibizaHoe zit het met de veiligheid op Ibiza?

Eigenlijk is Ibiza een veilig eiland, maar net zoals in veel Europese landen en steden is ook hier criminaliteit aanwezig. Vooral in de vorm van diefstal. Dieven weten dat veel vermogende mensen Ibiza bezoeken en zullen letten op waardevolle spullen die onbeheerd worden achtergelaten. Daarom een tip: als er in jouw accommodatie een kluisje aanwezig is, maak hier dan ook gebruik van. Juwelen, paspoorten, contant geld en andere waardevolle spullen leg je het beste daarin. Als je dan je kamer verlaat, weet je zo zeker dat er niemand bij kan komen.

Huur je een appartement zonder kluisje? Als er een keukentje aanwezig is, berg je spullen dan op in een opbergdoos, een koffiepot of een andere niet-logische plek. Gebeurt er toch iets? Noteer voor de zekerheid alvast de belangrijke noodnummers van bijvoorbeeld de alarmcentrale van verzekeraars en de lokale ambulancedienst. De politie is in noodgevallen namelijk met 112 te bereiken, maar de ambulancedienst met nummer 061.

 

Is het drinkwater op Ibiza veilig te drinken?

In principe is het leidingwater op Ibiza gewoon te drinken. Wel kan het wegens de drukte voorkomen dat in het hoogseizoen een watertekort ontstaat. In de meeste gevallen heb je nog wel water, maar geen hoge waterdruk. Het is verstandig om altijd enkele flessen met vers water in voorraad te hebben. Grote flessen met water zijn gewoon in de supermarkt te koop en je weet dan zeker dat je veilig water drinkt.

 

auto huren ibizaVerken Ibiza met een huurauto

Ibiza leent zich uitstekend om te verkennen met een auto. Het best kun je thuis al een auto reserveren, zodat je deze direct nadat je geland bent bij de luchthaven meekrijgt. Een auto huren is goedkoop en je hebt bij sommige autoverhuurbedrijven geen creditcard nodig. De auto verzekeren hoeft niet, want dat is altijd bij de prijs inbegrepen. Net zoals je thuis een nieuwe auto gaat verzekeren, zal dit op Ibiza ook een prima autoverzekering zijn. Brandstofkosten komen wel voor jouw rekening en meestal moet je de auto afgetankt weer inleveren.

 

Kan ik pinnen op Ibiza en worden creditcards geaccepteerd?

Ook op Ibiza is de euro een wettig betaalmiddel. Wil je pinnen, dan zijn in stedelijke en toeristische gebieden meer dan genoeg pinautomaten te vinden. Je kunt gerust je creditcard meenemen, want ook deze wordt over het hele eiland vrijwel overal geaccepteerd. Houd er ook rekening mee dat in restaurants een fooi van 10 tot 15 procent gebruikelijk is.

 

IbizaMagazine.nl maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?