facebook pixel
Ibiza: haar natuur is adembenemend!
images/slider/ibizamagazine.jpg
 
 
4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (8 Votes)
Een ultieme vakantie naar Ibiza met natuur

Eén van de grootste toeristentrekkers van het geweldige eiland Ibiza is, bijna vanzelfsprekend, haar prachtige natuur en stranden. Voor wandelaars en rustliefhebbers is dit dan ook een ware trekpleister.

Maar ook gezinnen genieten op het eiland voluit van haar prachtige omgeving. Zo wordt het eiland gevuld met sprookjesachtige pijnbomen, landbouwvelden met graan, tijm, lavendel, rozemarijn, fruitbomen en nog zoveel meer! Zo zijn de zonsondergangen op het eiland natuurlijk ook gewoonweg prachtig! Ook is Ibiza in het bezit van erg helder zeewater wat natuurlijk ook in het oog springt.

 

Natuurparken en reservaten op het geweldige Spaanse eiland

Het is dan ook niet gek dat het eiland over mooie natuurparken en reservaten beschikt. Zo zijn het ‘Es Vedrà’, het ‘Es Vedranell’ en de eilandjes van ‘Poniente’ daar een paar van. Op deze plekken zijn - naast de prachtig mooie natuur – ook tal van dieren te zien die op het eiland leven. Denk aan de vele soorten vogels, de podencos (een jachthondenras van Egyptische afkomst), hagedissen in tal van kleuren maar ook de hazen die vrolijk rondhuppelen op het eiland.

 

Actievelingen en zoutmeren

Voor de wat meer actieve vakantiegangers worden er verschillende excursies geregeld in de buitenlucht bij de parken – houd je dus niet van stilzitten? Boek een van deze activiteiten! Een natuurpark die erg in trekt is, is overigens het zogenaamde ‘Ses Salines’. In het zuiden van Ibiza is dit prachtige stuk eiland te vinden met al haar prachtige zoutmeren. Het bekende natuurpark heeft een oppervlakte van zo’n 16 duizend hectare verspreid over land en over zee en is gigantisch. Ook zul je er de slechtvalk en visarend zeer zeker tegenkomen! Ook zijn er nog wat verlaten stranden te vinden; een echte aanrader dus!

IbizaMagazine.nl maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?