facebook pixel
images/slider/es-vedra.jpg
 
 
1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)

Het welbende Ibiza, op z’n Catalaans ook wel ‘Eivissa’ genoemd, is een prachtig eiland die jaarlijks duizenden – als niet meer – bezoekers trekt door haar vrije sfeer en natuurlijk haar prachtige natuur en stranden!

De zeer geliefde vakantiebestemming is vooral bekend door haar zogenaamde hippiecultuur waar feesten en partijen van alle dag zijn. Het nachtleven op het sprookjesachtige eiland is dan ook op zijn minst bruisend te noemen. Het is dan ook niet gek dat de disco’s op het eiland gevuld worden door wereldwijd bekende DJ’s die het eiland tot een waar festijn maken. Vooral het ‘Café del Mar’ aan de oostkust is erg in trek. Zo geeft Del Mar al sinds 1980 spetterende strandfeesten!

Feest: maar ook prachtige villa’s!

Ook het feit dat het eiland gevuld wordt door prachtige villa’s, appartementen en vakantiehuizen die gemakkelijk te boeken zijn door toeristen maakt het eiland erg aantrekkelijk. Wat vooral in de smaak valt is het feit dat al deze geweldige verblijven niet afdoen aan de wereldwijd bekende cultuur van hippie’s. Zo zijn de huisjes en appartementen nog altijd voorzien van Moorse en Balinese elementen die gemixt zijn met de traditionele, boerse elementen van het echte Spanje. Dit levert een zeer eigen stijl op die veel mensen erg aanspreekt. Steeds meer typeert Ibiza zich door haar prachtige wandelroutes en yoga instituten. Zo kun je hier niet slechts terecht voor een goed feest – ook wandelaars en toeristen die zich bezighouden met het beoefenen van de rustgevende sport zijn dol op het Spaanse Ibiza.


Ook voor gezinnen een echte must

Ook ouders met kinderen zijn dol op deze vakantiebestemming. Sinds een aantal jaar zet het eiland zich dan ook extra in voor deze gezinnen. Zo zijn er stranden die extra kindvriendelijk zijn, maar passen ook hotel en aanbieders van appartementen hun doelgroep aan door meer op het gezinsleven in te spelen. Voor ieder wat wils op het dromerige Ibiza dus!


Ibiza op de Werelderfgoedlijst

Dat het mooie Ibiza op de Werelderfgoedlijst staat zal voor veel bezoekers en liefhebbers geen verrassing zijn. Zo staat Ibiza stad sinds 1999 op de welbekende lijst. Haar adembenemende bezienswaardigheden – de met muren omringde binnenstad met haar kathedraal en het archeologisch museum – zijn dan ook zeer zeker een bezoekje waard! Ook liggen op nog geen 5 minuten afstand van deze toeristentrekkers de bekende ruïnes; de ‘Sa Caleta’.

IbizaMagazine.nl maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?