facebook pixel
images/slider/es-vedra.jpg
 
 
1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (2 Votes)

Als je aan Ibiza denkt, dan denk je aan de adembenemende stranden van het eiland. Dit is ook niet gek; zo heeft het Spaanse eiland tal van kleine maar ook tal van grote stranden tot haar beschikking.

Zo wordt er geschat dat het eiland wel 70 vertierplekken in haar bezit heeft! En het mooie ervan is dat deze bijna allemaal een bezoekje waard zijn! Waar je ook terecht komt; je zult altijd gegarandeerd genieten!

Een overzichtje van wat prachtige stranden op het eiland

Voordat je dit overzicht leest is het belangrijk om in je achterhoofd te houden dat de stranden in het noorden en in het oosten over het algemeen van rustiger zijn – en dus niet gevuld worden door tal van toeristen. De stranden in het zuiden en het westen zijn vaak wel wat drukker. Maar: hier vind je wel de meest plezierige beachclubs en feestgelegenheden!

  • Aguas Blancas

Het zogenaamde ‘Aguas Blancas’ in het noordoosten van het eiland is een prachtig groot strand dat vernoemd is naar haar geweldige golven. Die nogal wat watersporters trekken! Wel belangrijk is dat het strand voorzien is van een nudisten-gebied. Geen zin om veel blote lijven tegen het lijf te lopen? Geen zorgen: deze plekken zijn extra gereserveerd aan het uiteinde van het strand.

  • Atlantis

Het sprookjesachtige ‘Atlantis’ is een echte must wanneer je het eiland bezoekt. Zo is het strand erg afgelegen en waan je je in een onaangetaste wereld van vertier wanneer je de plek eenmaal, per voet, bereikt. De adembenemende rotsen, de nog onaangetaste natuur en het idee alleen op de wereld te zijn zal je aanspreken! Het strand ligt in het zuidwesten van het eiland.

  • Cala Llonga

Het bekende ‘Cala Llonga’ is erg bekend onder gezinnen die samen met hun spruiten het eiland bezoeken. Zo is het een groot, breed en mooi strand waarvan het water tot relatief diep de kust in erg ondiep blijft – erg fijn wanneer je met kleine kinderen een dag aan het strand gaat vertoeven! Ook wordt het strand omringd door prachtige dennenbomen die zich lenen voor geweldige familiefoto’s! Het strand ligt in het oosten van het eiland.

  • S’ Estanyol

Het relaxte strand ligt ver weg van de mensenmassa en leent zich dan ook voor bezoekers die tot rust willen komen en van niets anders willen genieten als van elkaar – en het prachtige eiland. Het kleine, verborgen strand ligt onder de ‘Roca Llisa’ en je bezoekt haar te voet of de auto. Let wel: de weg ernaartoe is onverhard; je kunt dus ook nog een kleine safari op de weg ernaartoe verwachten! De mooie dennenbomen, heerlijke tappas en talloze hapjes vliegen je bij dit geweldige verblijf om de oren. Ultiem genieten dus!

IbizaMagazine.nl maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?