facebook pixel
Geen nieuwe vergunningen voor strandbedjes verhuur
images/slider/ibizamagazine.jpg
 
 
1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Strandbedden op Ibiza

De gemeente San José op Ibiza heeft besloten dat ze, wegens overvolle stranden, geen nieuwe vergunningen meer uitgeven voor de verhuur van strandbedjes op de stranden.

Steeds meer stranden worden voor een deel bezet gehouden door strandbedjes die verhuurd worden. Er worden forse bedragen gevraagd om een dagje een strandbedje te huren. Naast de huur van de strandbedjes komen er regelmatig obers langs om orders op te nemen.

In augustus zijn er 8 nieuwe verzoeken binnengekomen om strandbedjes te verhuren. Het zou gaan om verschillende locaties op Ibiza en dus niet alleen de stranden van San José. De gemeente heeft aangegeven dat ze alle verzoeken hebben afgewezen en dat er voorlopig geen nieuwe bedrijven meer bij mogen komen. Ibiza wil de vervuiling op de stranden tegengaan door de plekken waar de bedjes staan te beperken. Daarnaast wil de gemeente graag dat er nog ruimte is voor toeristen zonder strandbedje.

 

Toeristen vinden de bedden te veel

Toeristen voelen zich bijna verplicht om op een strand met strandbedje te gaan liggen. Dit heeft vooral te maken met het gigantische aanbod in strandbedjes. Er is bijna geen gewone plek meer vrij. Door vergunningen af te wijzen hoopt de gemeente het aantal bedjes aan banden te leggen.

Het aantal strandbedden is flink uit de hand gelopen op het eiland. De bedrijven die wel een vergunning hebben blijken veel meer bedden te hebben, dan is toegestaan. Het zoeken van een plekje voor je handdoekje wordt steeds lastiger op het feesteiland. De meeste ondernemers lappen de regels massaal aan hun laars, waardoor de gemeente geen nieuwe verhuurders erbij wil hebben.

 

Niet alleen toeristen ergeren zich aan de strandbedjes, maar ook de lokale bewoners. Op sommige plekken moeten ze eerst al 5 euro betalen om te parkeren en vervolgens moeten ze ook nog betalen voor een strandbedje. De gemeente wil daarom het aantal bedrijven met strandbedjes beperken. In de hoop dat er weer ruimte komt voor de toerist zonder bedje. 

IbizaMagazine.nl maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?