facebook pixel
Doorlopende VS kortlopende Reisverzekering
images/slider/ibizamagazine.jpg
 
 
4.2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.20 (5 Votes)
Reizen zonder verzekering is niet verstandig

Ben je van plan om een reisverzekering af te sluiten? En weet je niet of je moet kiezen voor een doorlopende of een kortlopende reisverzekering? Wij hebben de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet.

Een kortlopende verzekering zal automatisch aflopen op het moment dat je vakantie erop zit. Ook wel tijdelijke reisverzekering genoemd. Terwijl een doorlopende reisverzekering ervoor zorgt dat je het hele jaar verzekerd bent.

 

Voor- en nadelen

De voor- en nadelen op een rijtje zorgen ervoor dat je gemakkelijk kan zien welke verzekering het beste bij jou past. Beide reisverzekeringen hebben zo hun voor- en nadelen, zie hieronder.

Tip: kijk ook goed naar de premie van de reisverzekeringen voordat je er een afsluit bij een verzekeraar. Door premies te vergelijken kan je eenvoudig veel geld besparen!

Voordelen kortlopende reisverzekering

  • Loopt automatisch af
  • Alleen betalen voor de dagen dat je daadwerkelijk op vakantie bent
  • Reisverzekering op maat voor één vakantie

Nadelen kortlopende reisverzekering

  • Duurder op het moment dat je langer dan 21 dagen of meerdere keren per jaar op vakantie gaat

Voordelen doorlopende reisverzekering

  • Altijd verzekerd. Dus ook als je last-minute op vakantie gaat
  • Eenmalig afsluiten en afsluitpremie betalen
  • Goedkoper wanneer je veel reist
  • Tussentijds uit te breiden of aanpassingen te doen

Nadelen doorlopende reisverzekering

  • Loopt door na het eerste jaar met een maandelijkse opzegtermijn

 

Reisverzekering afsluiten; gemakkelijk, snel en goedkoop

Nu je weet wat het verschil is tussen een doorlopende en kortlopende reisverzekering kan je ervoor kiezen om direct online een reisverzekering af te sluiten dat bij jou past. Tegenwoordig kan je gemakkelijk en snel met enkele klikken op de knop een reisverzekering afsluiten. Een goedkope reisverzekering vind je op Reisverzekering-Direct.nl.

IbizaMagazine.nl maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?