facebook pixel
Martin Garrix
images/slider/ibizamagazine.jpg
 
 
5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (3 Votes)

Martin Garrix is een Nederlandse DJ die tijdens zijn middelbare schooltijd al doorbrak bij het grote publiek. Op zijn 15e was hij namelijk al producent. Hij volgde een VWO studie, maar door de grote vraag naar de DJ vond hij het lastig om zijn studie af te maken. Hij besloot naar de Herman Brood Academie te gaan een school speciaal voor artiesten. Hier kreeg Martin Garrix een flexibel rooster, waardoor hij uiteindelijk geslaagd is voor zijn VWO diploma. Op zijn 16e tekende hij een contract bij Spinnin Records. Samen met dit platenlabel bracht hij zijn eerste plaat uit BFAM.

 

Grote doorbraak met Animals

martin garrix ibizaIn 2013 beleefde Martin Garrix op 17 jarige leeftijd zijn grote doorbraak met de hit Animals. Het nummer verscheen voor het eerst op het album van Hardwell. In een aantal landen werd het nummer een grote hit. Op 17 november 2013 kwam het nummer op 1 binnen in de Britse hitparde. Garrix was meteen de jongste Nederlander ooit die op 1 heeft gestaan in Groot-Brittanië. In 2014 werd de plaat platina in Amerika. Na zijn grote hit ging het hard met de DJ en ging hij met verschillende grote namen een samenwerking aan. In 2014 steeg de jonge DJ zelfs naar de 4e plek in de prestigieuze DJ Mag verkiezing. In 2015 steeg hij naar de 3e plek en behaalde hij een nieuw record. Martin Garrix is namelijk de jongste DJ uit de geschiedenis die met zijn naam de top vijf bereikt heeft. In 2015 kreeg de DJ ruzie met zijn platenlabel vanwege auteursrechten op zijn eigen nummers. Hij besloot zijn eigen label op te richten en alleen nog onder dit label nummers uit te brengen.

 

Hits van Martin Garrix

Na zijn grote doorbraak met Animals verschenen er nog een paar hits uit zijn naam. Tremor, Don’t Look Down en zijn laatste hit In The Name of Love. In 2016 wordt zijn debuutalbum verwacht waarop waarschijnlijk nieuwe hits staan. Naast het draaien van grote hits is Martin Garrix één van de populairste DJ’s op di moment. In 2015 stond hij in de top 3 van de DJ Mag en na verwachting staat hij nog een keer bovenaan als beste DJ ter wereld.

 

Martin Garrix op Ibiza

Net als zijn grote voorbeeld DJ Hardwell heeft Martin Garrix zijn eigen show op Ibiza tijdens de zomermaanden. In 2016 had hij elke vrijdagavond zijn eigen show. De show genaamd Multiply was een groot succes waarbij de succesvolle dj samen met een paar vrienden draaide. Inmiddels behoren een aantal grote namen tot de vrienden van Martin Garrix. Justin Bieber, Don Diablo, Aeroplane en Justin Mylo behoren tot zijn vrienden. Justin Bieber kwam uiteraard niet optreden tijdens zijn shows, maar wel de andere grote namen die net genoemd zijn. Na het succes in 2016 zullen er waarschijnlijk nog meer eigen shows volgen op Ibiza. De shows in 2016 werden gehouden in Mega club Ushuaïa. Mocht je van plan zijn om een show van Martin Garrix op Ibiza bij te wonen, dan is het slim om vooraf kaarten te regelen. De shows zijn regelmatig volledig uitverkocht.

IbizaMagazine.nl maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?