facebook pixel
Armin van Buuren
images/slider/ibizamagazine.jpg
 
 
4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (1 Vote)

Armin van Buuren is al jaren een grote naam in de DJ wereld. De Nederlandse DJ is al vijf keer uitgeroepen tot de grootste DJ ter wereld door DJ Mag. Al jaren draait de beroemde DJ mee aan de top van de DJ scene. Al vroeg had de DJ een fascinatie voor muziek. Hij luisterde naar verschillende muziekstijlen dus niet alleen elektronische muziek. Hij begon voor het eerst zelf muziek te maken toen hij 14 jaar oud was. Hij maakte regelmatig mini mixen en zijn grote idool op de radio was Liebrand. Ooit stuurde hij Liebrand een demo van zijn eigen mix. Zijn passie voor elektronische muziek bleef groeien en hij bouwde zijn slaapkamer om tot muziekstudio. In Leiden besloot hij rechten te gaan studeren en als bijbaantje ging hij werken als dj in club Nexus.

 

Begin van zijn carrière.

In 2001 begint zijn carrière als DJ pas echt vorm te krijgen. Hij komt voor het eerst in de DJ mag te staan. In de lijst komt hij als 27e binnen. Vanaf nu maakt hij ook geen muziek meer op zijn slaapkamer, maar werkt hij in een echte studio. Hij werkt samen met andere grote DJ’s als Ferry Corsten en DJ Tiësto. Ondanks zijn carrière wist hij wel zijn studie af te maken als back-up plan. Met zijn single Rush Hour kreeg hij pas echt veel bekendheid. Dit was het themanummer van het EK onder de 21. In 2007 werd hij voor het eerst verkozen tot de nummer één DJ van de wereld door DJ Mag. Sinds 2002 is hij eigenlijk nooit meer uit de top 5 weggeweest.

 

A State of Trance

armin ibizaNaast zijn drukke carrière als DJ maakt hij sinds 2001 het radioprogramma A State of Trance. In dit programma draait hij niet alleen eigen muziek, maar ook singles van collega dj’s. Het programma is te beluisteren via meer dan 100 verschillende radiostations in 84 verschillende landen. Wereldwijd heeft de DJ met zijn radioprogramma 37 miljoen luisteraars. In 2008 werd de 350ste aflevering van A State of Trance uitgezonden. Dit werd gevierd met een speciaal A State of Trance evenement dat 8 uur lang duurde. Regelmatig maakt Armin van Buuren een speciale A State of Trance tour om een nieuwe mijlpaal te vieren.

 

Armin van Buuren op Ibiza

Elke seizoen heeft Armin van Buuren wel een eigen show ergens op Ibiza. In 2016 had Armin van Buuren zijn eigen show in Ushuaïa. Hij treed helaas niet een vaste dag per week op zoals collega dj’s. Dit heeft ermee te maken dat Armin de hele week verspreid over de wereld moet zijn voor andere shows. Ondanks dat hij geen tijd heeft voor een vaste show trakteert hij zijn fans wel op extra lange optredens. Soms draait hij solo een set van 7 uur in Ushuaïa. Vroeg reserveren is wel slim gezien de populariteit van de DJ. In 2015 had de populaire DJ overigens wel een vaste dag bij Ushuaïa. Hij organiseerde toen een State of Trance show die op een vaste dag per week te bezoeken was. 

IbizaMagazine.nl maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?