facebook pixel
images/slider/es-vedra.jpg
 
 
1.4 1 1 1 1 1 Rating 1.40 (10 Votes)
Sterke stijging vluchten

De luchthaven van Ibiza heeft bekend gemaakt dat ze 6,9% meer passagiers verwerkt hebben in augustus dan een jaar geleden. Veel meer vliegtickets verkocht dan een jaar eerder.

Het eiland is populair bij zowel Spanjaarden als buitenlandse toeristen. De meeste toeristen kwamen met het vliegtuig naar het vakantie eiland. Het totale aantal passagiers in augustus dat per vliegtuig aankwam nam toe tot 1.390.009.

Uiteraard is augustus de drukste maand op het vakantie eiland; dan worden verreweg de meeste vliegtickets naar Ibiza verkocht. Overigens is augustus niet de enige drukke maand op het vakantie-eiland. De eerste 8 maanden van 2016 kwamen er 12% meer vliegtuigen aan dan een jaar geleden. In totaal kwamen er 5.332.497 passagiers aan met het vliegtuig. Dit is voor het eiland Ibiza een nieuw record. Overigens is er ook een flinke stijging waargenomen in het aantal koffers en reistassen dat per persoon meekomt, hieruit blijkt dat bezoekers het eiland gemiddeld langer bezoeken dan voorheen.

 

Veel Britten en Italianen naar Ibiza

Van de 1.390.009 passagiers in augustus kwamen er 430.419 uit Spanje zelf. De rest van de passagiers kwam uit de hele wereld om te feesten op Ibiza. Het grootste deel van de passagiers komt uit Groot Brittannië en Italië. Er zijn ook een toeristen die een bezoek aan Ibiza combineren met Formentera; een heerlijke vakantie dus! In totaal landen er 12.992 vliegtuigen op het vliegveld. Dit zijn er 4% meer dan vorig jaar in dezelfde periode.

Vergeleken met andere Spaanse vliegvelden staat Ibiza op de zesde plaats met aantal toeristen in de maand augustus. Het eiland staat achter grote namen als Madrid, Barcelona, Mallorca, Málaga en Alicante.

Niet alleen particulieren vliegen naar Ibiza, ook het aantal privé jets is toegenomen. Officiële cijfers worden hier nooit over bekend gemaakt. Gemiddeld landen er volgens bronnen 120 privé vliegtuigen per dag op het eiland. Dit zijn niet alleen dj’s, maar ook rijken die een vakantiehuis hebben op Ibiza en met een eigen vliegtuig erheen vliegen.

IbizaMagazine.nl maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?