Duurzame accomodaties op Ibiza - Ibiza Magazine
Duurzame accomodaties op Ibiza
images/slider/ibizamagazine.jpg
 
 
4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (2 Votes)
Natuur op Ibiza

Vanuit Nederland is Ibiza het comfortabelst te bereiken met het vliegtuig. Inmiddels weten we dat vliegen een negatieve impact heeft op onze CO2 uitstoot. Gelukkig kun je kiezen om je vakantie naar Ibiza zo duurzaam mogelijk te maken.

Met deze tips herken je een duurzame accommodatie, zodat je voor je overnachtingen de beste en milieuvriendelijkste keuze maakt. Zo dragen we allemaal ons steentje bij aan een betere wereld.

 

Hart voor de groene zaak

ibiza stad eivissaJe herkent een duurzame accommodatie aan informatie en communicatie op de website. Vind je op de website van een accommodatie bijvoorbeeld een duurzaamheidsbeleid? Dan kun je ervan uitgaan dat er nagedacht is over duurzaam en efficiënt ondernemen. Communiceert het hotel op haar website over haar werkwijze van het wisselen van het linnengoed? Dan kun je er ook van uitgaan dat de accommodatie over duurzaam ondernemen nagedacht heeft.

Duurzaam ondernemen levert bijna altijd ook financieel voordeel op, dus een accommodatie heeft baat bij het goed doorvoeren van duurzame maatregelen. Veel maatregelen kunnen accommodaties echter enkel bewerkstelligen, denk aan het beperken van handdoeken, indien de accommodatie hierover communiceert met haar klanten.

En dat ben jij! Door het lezen van een website kun je dus al heel goed inschatten of een accommodatie duurzaam onderneemt. Een ander voorbeeld is dat veel accommodaties extern excursies aanbieden. Communiceert je accommodatie bijvoorbeeld over helikoptervluchten of gemotoriseerde excursies door een rustgebied voor dieren, dan weet je dat je accommodatie het niet zo nauw neemt met de negatieve effecten op het milieu. Een milieuvriendelijker alternatief is bijvoorbeeld een wandelexcursie in de natuur. De prachtige natuur op Ibiza zal je verwonderen!

 

Gebruik duurzame energie

Veel duurzame accommodaties op Ibiza gebruiken zonnepanelen. Energie van de zon, getransformeerd naar energie voor bijvoorbeeld de airco. Ook wel duurzame energie genoemd. Op de website van de accommodatie kun je zeker een foto van de buitenkant van het verblijf zien en daar kun je zien of er gebruik wordt gemaakt van zonnepanelen.

Gezien de vele zonuren op Ibiza is dit financieel zeker ook een goede investering voor de accommodatie-beheerder. Zonnepanelen leveren duurzame en relatief goedkope energie om een energie slurpende airco te laten koelen. En die airco is bij een comfortabele vakantie op Ibiza zeer gewenst.

 

Certificering label voor duurzame accommodaties

nieuwe hotels ibizaHeerlijk zo een waterval douche, maar niet echt duurzaam. Er bestaan waterbesparende douchekoppen, maar het is een beetje lastig om douchekoppen te beoordelen op hun waterkracht vanachter je computer in Nederland. Daarom zijn er certificering labels in het leven geroepen die een controle voor jou uitvoeren.

Een voorbeeld hiervan is het certificering label Travelife. Dit label beoordeelt, bekijkt en controleert of een accommodatie voldoet aan de duurzaamheid-eisen die het label stelt. Via de Travelife website vind je gemakkelijk jouw duurzame accommodatie. Ga nu op zoek naar een duurzame accommodatie die bij jou past.

IbizaMagazine.nl maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?