facebook pixel
images/slider/es-vedra.jpg
 
 
1.3636363636364 1 1 1 1 1 Rating 1.36 (11 Votes)
Low cost airlines populair

Steeds meer passagiers vertrekken met zogenaamde low coast airlines naar Ibiza. Het aandeel vliegtickets van deze 'low cost' bedrijven is gestegen met 19% vergeleken met vorig jaar.

In totaal vlogen er een miljoen meer passagiers met low cost airlines vergeleken met vorig jaar. Dit komt neer op ongeveer 4% van alle toeristen die naar Spanje vliegen. Van januari tot augustus vlogen er 27 miljoen toeristen met low cost airlines naar Spanje. In totaal vlogen er in dezelfde periode 57 miljoen toeristen naar Spanje.

 

Prijs van vliegticket doorslaggevend

Onder de Low Cost Airlines die naar Spanje vliegen horen: Easyjet, Vueling en Ryanair. Ongeveer 1 op de drie passagiers geeft aan dat de ticketprijs doorslaggevend is voor de keuze van een luchtvaartmaatschappij. Dit geeft wel aan waarom de low cost airlines zo in trek zijn richting Spanje. Vooral reizigers uit het Verenigd Koninkrijk kiest voor lage kosten. 36% van de totale aantal passagiers richting Spanje gaat voor een budget maatschappij. Daarna volgt Italië, Duitsland en Frankrijk als landen die kiezen voor goedkope vliegtickets.

De meeste reizigers landen op Barcelona El Prat vanuit het buitenland. Ze stappen op dit vliegveld over naar bijvoorbeeld Ibiza. Buiten het vliegveld van Barcelona is ook Malaga en Madrid populair onder de low cost vliegreizen. Ruim 7 miljoen reizigers met een low cost vliegreis landen overigens op Barcelona. Madrid en Malaga moesten het gemiddeld doen met 3 miljoen. Beide vliegvelden zagen een enorme stijging vergeleken met dezelfde periode in 2015. Spanje was het afgelopen jaar natuurlijk extra in trek. Het land profiteerde van de veilige omstandigheden vergeleken met de aanslagen elders in Europa.

Op het moment dat u bij een vliegticketaanbieder vliegtickets bestelt en u komt er binnen een bepaalde tijd achter dat uw tickets ergens anders goedkoper zijn, dan kan de vliegticketaanbieder u aanbieden om bijvoorbeeld het prijsverschil aan u terug te betalen.Dat zijn dan vliegtickets met de laagste prijs garantie.Meer informatie kunt u vinden op de website www.goedkoperondreis.com.

IbizaMagazine.nl maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?