facebook pixel
Gastronomie
images/slider/es-vedra.jpg
 
 
1.75 1 1 1 1 1 Rating 1.75 (4 Votes)

Eén van de belangrijke onderdelen van het leven op Ibiza is het eten. Genieten van eten is echt een belangrijk onderdeel van het dagelijkse leven. In de keukens van Ibiza wordt er alleen gekookt met natuurlijke en verse producten van het eiland. Vroeger was bijna ieder huis zelfs voorzien van een eigen veestal om zo een gezin van vers vlees te voorzien. Naast een eigen veestal hadden de inwoners ook een grote tuin met fruitbomen en een groentetuin. Veel families houden deze traditie vandaag de dag nog steeds levend.

 

Culinaire diversiteit

paellaDe zee zorgt in Ibiza voor dagelijks verse delicate vis en zeevruchten. Dankzij de bossen groeien er wilde paddenstoelen en asperges. Dit zorgt voor een uitgebreid assortiment en culinaire kennis op het eiland. De verschillende culturen op het eiland hebben ervoor gezorgd dat het dagelijkse menu extra uitgebreid werd. Rijstgerechten, kip, lamsvlees, stoofschotels, vis uit de oven, brood en gebak is een onderdeel van het ruime gastronomische aanbod op Ibiza.

 

Restaurants op Ibiza

Een bezoek aan een restaurant op Ibiza geeft de kans om extra te genieten van lokale gerechten in een vaak unieke omgeving. Terwijl je de golven van de zee op de achtergrond hoort kan je genieten van de typische gerechten. Het eiland heeft verschillende restaurants met een uitzonderlijk hoge kwaliteit eten. Echte typische gerechten zijn: frita de porc (gebakken varkensvlees), arroz de matanzas (rijst met vlees vers van de slacht), Borrida de rajada (rog), sofrit pagès (vleesschotel met verschillende worsten).

 

Gebak van Ibiza

Geniet niet alleen van het avondeten, maar ook van het heerlijke gebak in Ibiza. De lekkerste taart op het eiland is de flaó. Deze taart wordt gemaakt uit schapen en geitenkaas met munt. Of wat dacht je van een taart gemaakt uit koffiebroodjes met melk en eieren? Deze bijzondere taart wordt greixonera genoemd. Lokale bewoners van Ibiza genieten onder elkaar vaak van orelletes dit zijn oliebol achtige koekjes in de vorm van een oor.  

 

Heerlijke wijnen

wijn uit ibizaOp het eiland zijn verschillende wijngaarden te vinden waar de heerlijkste wijnen worden geproduceerd. Als je in een restaurant gaat dineren, dan kan je gerust informeren naar de wijnen afkomstig uit de regio. Het is ook mogelijk om zelf een wijnproducent te bezoeken. Can Maymó in Sant Mateu is de moeite waard om te bezoeken en produceert voornamelijk rode wijn gearomatiseerd met tijm. In Sant José kom je Totem Wines tegen deze wijnen worden gemaakt met de monastrel druif. Een traditionele druif afkomstig uit Ibiza.

 

Een super leuk souvenir uit Ibiza is natuurlijk een fles olijfolie of een pot honing uit de streek. Er zijn ook streek specifieke likeuren die de moeite waard zijn. Of wat dacht je van de Sobrasada een soort chorizo worst. Genieten van de specialiteiten uit Ibiza is absoluut een genoegen. 

 

 

IbizaMagazine.nl maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?