facebook pixel
Waterreserves Ibiza historisch laag
images/slider/es-vedra.jpg
 
 
1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Watertekort op Ibiza

In de maand augustus daalde de waterreserves van het eiland Ibiza tot 32 procent. De reserves zijn in 10 jaar tijd nog nooit zo laag geweest; een serieus probleem voor Ibiza!

De waternood was alleen nog lager in 1990. De gemeente op het eiland heeft de noodklok geslagen. Vooral in de maand augustus is de waterreserve flink gedaald op het eiland. Dit is niet alleen het gevolg van de droogte, maar ook door de vele toeristen die naar het eiland komen. Het aantal toeristen is bijna verdubbeld vergeleken met een jaar geleden. Ibiza wordt gezien als een veilig toevluchtsoord vooral na de aanslagen elders in Europa. Een groot deel van de toeristen die normaal naar Turkije en Egypte gingen kiezen nu voor Ibiza.

 

Toeristen en landbouw verbruiken veel water

De gigantische hoeveelheid toeristen in augustus zorgt voor een constante honger aan schoon drinkwater. Daarnaast heeft de landbouw vanwege de langdurige droogte meer water nodig. De watervoerende lagen van het eiland worden hierdoor constant geplunderd. Vergeleken met de rest van de Balearen is Ibiza er het slechtste aan toe. Als de niveaus blijven dalen dan moeten er strenge maatregelen genomen worden. Welke maatregelen er genomen worden is niet bekend gemaakt. Spaanse gemeentes organiseren wel een bijeenkomst in Madrid waarin gesproken zal worden over het ernstige watertekort in Spanje.

Vanwege de lage watervoorraden kan het voorkomen dat er op sommige plekken geen water meer uit de kraan komt. Het water dat wel uit de kraan komt is van een slechte kwaliteit. Mocht je als toerist naar Ibiza gaan dan is het aan te raden om mineraalwater te kopen om te drinken. Je draagt hierdoor ook bij aan het besparen op de waterreserves in Ibiza.

IbizaMagazine.nl maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?