facebook pixel
Verbod op buitenlandse auto's
images/slider/es-vedra.jpg
 
 
4 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (1 Vote)
Nederlandse auto's misschien verboden in zomermaanden

Wil je met je eigen auto naar Ibiza? De kans is groot dat het binnenkort niet meer kan aangezien er tijdens de zomermaanden een autoverbod komt voor auto’s van buiten Ibiza. 

Dit wordt gedaan om een verkeersinfarct op het eiland te voorkomen. De overheid is van plan om deze nieuwe regel op de complete Balearen in te voeren.

Dit jaar worden er op de Balearen 13,5 miljoen toeristen verwachten. De overheid is bezig om deze nieuwe regel nog dit seizoen in te voeren. Als voorbeeld hebben ze gekeken naar het Italiaanse eiland Capri waar ook een verbod is voor auto’s.

 

Formentera overspoeld door auto's

Op Formentera een eilandje van slechts 19 km lang zijn in het hoogseizoen 20.000 auto’s. Er ontstaan hierdoor al snel lange files en complete infarcten in het verkeer. Niet alleen auto’s vormen het probleem maar ook cruiseschepen. Op een normale dag komen er op Palma de Mallorca al snel 22.000 passagiers aan. De oude stad en haven raakt hierdoor al snel overbevolkt. In het hoogseizoen komen er al snel 500 cruiseschepen aan. Mallorca wil met de rederijen afspraken maken dat de schepen ook op andere plekken aanmeren op het eiland. De toeristenstroom kan zo gespreid worden over het eiland. 

IbizaMagazine.nl maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?