facebook pixel
Veel toeristen verblijven illegaal op Ibiza
images/slider/es-vedra.jpg
 
 
1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Veel villa's zijn niet aangemeld

Uit onderzoek van de Vereniging van Hoteliers op Ibiza blijkt dat ongeveer 40% van alle toeristen illegaal op het eiland verblijft in een accommodatie die niet geregistreerd staat als vakantieverblijf.

De verenging heeft deze uitspraak gedaan op basis van de gegevens uit 2015. Officieel zijn er 84.896 bedden geregistreerd op het eiland als officiële verblijfplaats. Alleen in 2015 zijn er 3 miljoen bezoekers naar het eiland gekomen voor een vakantie tijdens het hoogseizoen. Deze 3 miljoen toeristen kunnen nooit in de 84.896 bedden geslapen hebben. Hierbij zijn alleen de toeristen geteld die zijn aangekomen met het vliegtuig. Jaarlijks komen er ook een aantal toeristen het eiland op met de veerboot vanaf het vaste land van Spanje. 

Volgens de vereniging heeft het illegaal verblijven van toeristen grote gevolgen voor Ibiza. Deze toeristen betalen namelijk geen ecotaks. Voor de hoteleigenaren die hun kamers illegaal aanbieden betekend dit dat ze veel goedkoper hun kamers kunnen aanbieden. Ze bieden zo een oneerlijke concurrentie met de hotels die wel netjes hun kamers opgeven en de Ecotaks per toerist afdragen.

 

Illegale kamers worden opgespoord

De Spaanse Belastingdienst heeft besloten om de illegale kamers streng aan te pakken. Ze gaan tijdens het hoogseizoen strenge controles uitvoeren bij hoteleigenaren die illegaal hun kamers aanbieden. Door de Belastingdienst is een speciaal team samengesteld voor het aanpakken van fraude op het eiland. Ze gaan deze zomer een jacht maken op de illegaal verhuurde appartementen en villa’s. De boetes die de eigenaren van de verhuurde appartementen en villa’s krijgen opgelegd zijn niet mis. De boetes voor het illegaal verhuren zijn minimaal € 4.000 tot maximaal € 400.000. Dit zou eigenaren moeten aanmoedigen om niet meer illegaal hun appartement of villa aan te bieden.

Helaas is er op het eiland een tekort aan personeel om echt alle villa’s en appartementen te controleren. Vooral tijdens de zomermaanden is er een groot tekort bij de Belastingdienst. De Belastingdienst roept inwoners op om illegale appartementen te melden zodat de eigenaren aangepakt kunnen worden. 

IbizaMagazine.nl maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?