facebook pixel
Strenge controles illegale huizen
images/slider/es-vedra.jpg
 
 
1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Legaal een huis huren op Ibiza

Aankomend seizoen zal streng gecontroleerd worden op de illegale verhuur van huizen en villa's aan toeristen op Ibiza en Formentera, aldus vice-premier Viviana Sans van de Consell de Ibiza.

De handhavers zullen dit jaar extra streng controleren is na de vergadering van het Bureau van Volkshuisvesting bekend gemaakt. Het zal een campagne worden met hoge impact en zeer hoge boetes. Ook de inspecteurs van de eiland Mallorca en Menorca zullen deelnemen aan de acties om zo de illegale verhuur tegen te gaan.

 

Boetes verhuur villa's liegen er niet om

Door het schrijven van boetes tussen de € 4.000,- en € 400.000,- euro wil de Consell de Ibiza de illegale verhuur in het zomerseizoen ontmoedigen. Er wordt een platform in het leven geroepen waarmee mensen contact op kunnen nemen als zij een het vermoeden hebben dat er een illegale situatie is. Ook zullen de inspecteurs online onderzoek doen naar illegale praktijken, bijvoorbeeld via verhuur websites als Airbnb. Wij adviseren de tips te lezen in dit artikel wanneer u een huis op Ibiza wilt huren. De huizen die legaal verhuurd mogen worden staan ingeschreven in een speciaal register van Ibiza. Zo kunt u direct controleren of het huis dat u wilt huren legaal is.

IbizaMagazine.nl maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?