facebook pixel
San Antonio wil geen nieuwe clubs in de stad
images/slider/es-vedra.jpg
 
 
1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Nieuwe club Space

Space heeft aangekondigd dat ze in 2018 verhuizen naar een nieuwe locatie in San Antonio. In augustus heeft de club een vergunning aangevraagd voor een compleet nieuwe club.

De gemeente ziet het niet zitten dat er een superclub in de gemeente vestigt. Helaas blijkt er qua vergunningsaanvraag niets mis te zijn, waardoor ze de club niet tegen kunnen houden. Het ziet er naar uit dat Space zich in 2018 gaat vestigen in San Antonio.

De komst van Space kunnen ze niet tegenhouden, maar dit betekent niet dat de gemeente geen actie gaat ondernemen. Ze willen dat het in de toekomst moeilijker wordt voor super clubs om zich te gaan vestigen in hun gemeente. Om dit mogelijk te maken moet de gemeente een nieuwe wetgeving aannemen. De gemeenteraad is hard bezig om deze nieuwe wetgeving mogelijk te maken.

 

Overlast van clubs een doorn in het oog

Inwoners op Ibiza klagen regelmatig over de overlast van de superclubs. Buiten de huidige overlast zien ze het niet zitten dat er nog meer overlast ontstaat. De komst van superclubs zou volgens de inwoners voorkomen moeten worden. Als het aan de locals ligt zouden de clubs eigenlijk volledig moeten verdwijnen. De gemeente heeft dit weleens overwogen, maar aan de andere kant verdienen ze een hoop geld aan de superclubs. Dit zou de gemeentes tegenhouden om een verbod in te voeren. 

Ondanks dat de huidige clubs tot nu toe nog niet gesloten worden werkt de gemeente dus wel aan een verbod voor nieuwe clubs. De clubs mogen zich niet meer vestigen in de gemeente San Antonio volgens de nieuwe wetgeving.

IbizaMagazine.nl maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?