facebook pixel
Rendementsbelastingheffing buitenlanders
images/slider/es-vedra.jpg
 
 
1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Rendementsbelastingheffing aan buitenlanders

De Spaanse fiscus is op zoek naar buitenlandse woningeigenaren die in Spanje, en dus ook op Ibiza, een tweede (vakantie)woning hebben. Dit doet de fiscus op basis van je NIE nummer.

Alle buitenlandse woningeigenaren kunnen een rendementsbelastingheffing verwachten. Voor buitenlanders is dit vaak een nog onbekende belastingheffing naast de belastingen die ze eigenlijk al standaard betalen. Met een tweede woning op Ibiza betaal je natuurlijk al belasting voor het vuilnis, riolering en andere gemeentelijke belastingen. Veel huiseigenaren weten echter niet dat ze ook verplicht zijn om rendementsbelasting te betalen ook als ze de woning niet verhuren.

 

Wel aangifte doen bij verhuur

Vanwege de naam rendementsbelasting denken veel woningeigenaren dat ze deze alleen moeten betalen als ze de woning verhuren. Ondanks dat je geen rendement qua huur hebt moet je wel aangifte doen van je huis en vervolgens hierover belasting betalen. De Spaanse fiscus gaat ervanuit dat je dit zelf regelt en je ontvangt hier verder geen brief over. Het is verstandig om dit eventueel met terugwerkende kracht meteen op te pakken om zo een boete te voorkomen. Je kan nog tot maximaal 4 jaar achteraf aangifte doen van de rendementsbelasting.

De belastingdienst kan achter je gegevens komen aan de hand van je NIE nummer. Dit nummer moet je doorgeven bij de koop van een woning aan zowel de makelaar als de notaris en de Belastingdienst. Mocht je nog geen aangifte gedaan hebben dan raden we je aan om dit alsnog te doen. 

IbizaMagazine.nl maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?