facebook pixel
Ondernemers tegen de veiling van stranden
images/slider/es-vedra.jpg
 
 
1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Stranden op Ibiza worden geveild

Een week geleden heeft de gemeente van San José stukken strand geveild op Ibiza. Verschillende ondernemers kregen het niet voor elkaar om het stuk strand voor hun strandtent te kunnen huren.

De veiling van de strandbed locaties leverde de gemeente 4,6 miljoen euro op. Dit bedrag was hoger dan verwacht. Ondanks het hoge bedrag dat is opgehaald hebben de andere gemeentes besloten om hun stranden niet te gaan veilen. Het veilingmodel zou niet goed zijn voor de concurrentie. De ondernemers die misgrepen zijn van plan om er een rechtszaak van te maken. Kleine ondernemers hebben namelijk niet het budget om tonnen neer te leggen voor een stukje strand. Beachclub Ushuaïa betaalde € 355.100 om slechts één seizoen lang strandbedjes neer te mogen zetten.

 

De aanval aangaan met advocaten

Verschillende advocatenkantoren zowel binnen als buiten Ibiza hebben zich over de zaak gebogen. Ze bekijken nu de procedure die de gemeente gehanteerd heeft bij de veiling van stukken strand. Helaas is het nog maar de vraag of de procedure aangevochten kan worden. De advocaten stellen vooral vragen over de zakenman Mahy Marreno die op maar liefst 11 stukken strand geboden heeft. De advocaten vragen zich af of het voor hem financieel haalbaar is om alle stukken strand te betalen. Het is de vraag of de advocaten deze beweringen bij de gemeente hard kunnen maken. De regels rondom de veiling waren niet strikt en alleen al een simpele verklaring dat je een gezond bedrijf had was voldoende om mee te doen. Het lijkt er ook op dat hij bepaalde deals gesloten heeft met de gemeente om stukken grond in handen te krijgen.

 

Opvallend is dat diverse stukken grond voor veel meer geld weg gingen dan begroot. Het kavel van Ushuaïa was begroot op € 66.100,- en ging voor ruim drie ton weg. Daarnaast waren er ook nog 2 “ondernemers” aan het meebieden die verdacht worden van cocaïne smokkel. De advocaten doen hier o.a. onderzoek na om aan te tonen dat de veiling oneerlijk is verlopen. 

IbizaMagazine.nl maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?