facebook pixel
Omzet clubs en beachclubs op Ibiza stijgt tot half miljard
images/slider/es-vedra.jpg
 
 
1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Omzet van clubs op Ibiza

De omzet in het uitgaansleven van Ibiza is gestegen tot een half miljard euro; een recordomzet voor Ibiza. Dit heeft de brancheorganisatie achter het uitgaansleven bekend gemaakt. 

De voorzitter van de brancheorganisatie wil met deze cijfers aantonen dat het uitgaansleven in de clubs, beachclubs en cafe's een positief effect heeft op de economie van het eiland. De extra omzet zorgt voor extra banen binnen de uitgaanswereld op het eiland.

Volgens de voorzitter moeten we wel in gedachten blijven houden dat het niet altijd zo positief is geweest. In de periode 2008 tot 2012 daalde de omzet met 52% in het uitgaansleven. De afgelopen twee jaar is het uitgaansleven weer uit het dal gekropen en gaan er weer meer mensen stappen op het feesteiland. Ondanks de vele klachten over geluidsoverlast heeft het uitgaansleven vooral een positief effect op het eiland. 

 

Stijging toerisme betekent stijging omzet uitgaansleven

De omzet nam vooral toe door het aantal extra toeristen dat massaal deze zomer naar Ibiza kwam. De branche heeft er wel vertrouwen in dat de drukte de komende jaren nog zal aanhouden. Overigens zijn de omzet cijfers nog wel een schatting. De officiële cijfers van de Balearen moeten nog binnenkomen en kunnen in totaal stijgen tot 1 miljard euro. De helft van de omzet in het uitgaansleven wordt verdiend op Ibiza.

De voorzitter geeft ook aan dat hij begrijpt dat de locals klagen over overlast. Dit zal altijd een strijd blijven met de gemeente. Toch ziet de voorzitter een sluiting van superclubs niet snel gebeuren. De gemeente willen tenslotte geen geld mislopen. Daarnaast zou de werkloosheid stijgen met de sluiting van uitgaansgelegenheden op het eiland. De voorzitter verwacht niet dat de gemeente dit risico zal lopen, waardoor er misschien andere maatregelen getroffen moeten worden.

IbizaMagazine.nl maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?