facebook pixel
Nieuw record toeristen op de Balearen
images/slider/es-vedra.jpg
 
 
1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Veel toeristen naar Balearen

De maand Juli 2016 heeft een recordaantal toeristen naar de Balearen gebracht. In de maand juli zijn er 12,7 miljoen overnachtingen geboekt op de eilandengroep. 

De eilandengroep bestaat uit Mallorca, Ibiza, Formentera en Menorca. De Balearen komt hierdoor op twee te staan als populairste bestemming onder toeristen in Spanje. Alleen de regio Catalonië trok meer toeristen met 13,5 miljoen overnachtingen in de maand juli. De cijfers zijn officieel bekend gemaakt door het Spaanse bureau voor de statistiek.

 

De meeste toeristen kwamen uit het Verenigd Koninkrijk. Op het eiland Ibiza zien we ook een enorme toename aan toeristen uit Engeland. Op de tweede plek kwam Duitsland, daarna Frankrijk en Italië. De cijfers verschillen wel per eiland zo kwamen er weer meer Italianen, dan Duitsers naar Ibiza. De meeste toeristen kwamen met het vliegtuig aan op de Ballearen. Een klein deel van de toeristen kwam met de boot aan.

 

Balearen profiteren van aanslagen

De Balearen profiteren enorm van de aanslagen op andere bekende vakantiebestemmingen. Na aanslagen in Frankrijk, Tunesië, Egypte en Turkije wordt Spanje nog gezien als een veilig land. In 2016 zal het record hoger liggen dan in 2015. Ondanks dat toeristen dit jaar massaal uitwijken naar Spanje, zal ook volgend jaar een stijging te zien zijn in het aantal toeristen. De Balearen is de afgelopen jaren enorm in trek onder toeristen. Overigens kwam een deel van de toeristen ook uit eigenland. Ongeveer 30% van alle toeristen op de Balearen kwam uit Spanje zelf.

 

Een nadeel van het grote aantal toeristen is dat het watertekort verder toeneemt. Toeristen hebben een constante vraag aan water, waardoor de waterreserves op het diepste niveau ooit staat. Veel fonteinen staan droog om water over te houden voor de toeristen. 

IbizaMagazine.nl maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?